Orang Negeri Sembilan Memang Tidak Boleh Dibuat Kawan



Kekecewaan peminat fanatik kelantan: gomo kelate gomo terserlah semalam kerana kegagalan skuad the red warriors yang bertandang ke stadium paroi tidak dapat mengutip mata penuh setelah diikat oleh pasukan negeri sembilan seri tanpa jaringan setelah mendominasi perlawanan.


Ewah macam best plak gua tulis ayat kat atas, kena bukak website sukan pasni ni.


Itu tidak mendukacitakan lagi kerana setakat mahu mengejar pasukan kendalian K Devan, selangor di puncak liga super bukannya susah sangat.Tetapi game semalam di cemari oleh penyokong negeri sembilan yang memang jakun sebagaimana penyokong perak di stadium ipoh baru-baru ini.


Jika dahulu selangor, dan selepas itu perak dan sekarang negeri sembilan.Dua pasukan terdahulu hanya memainkan sentimen dimulut sahaja provokasinya tetapi bagi game antara kelantan dan negeri sembilan semalam sesungguhnya provokasi yang amat tidak boleh di terima.



Gambar: Bendera Kelantan Dibakar Penyokong Negeri Sembilan

Jika dalam perang terdahulu pemegang panji (bendera) merupakan orang paling penting dan dipertahankan tetapi provokasi dengan membakar bendera seperti ini memang tidak boleh diterima.Berkongsi satu mata sahaja pun bukan nogori ekau kalah, kobau botoi.

anda fikir anda tahu Orang Negeri Sembilan Memang Tidak Boleh Dibuat Kawan? anda fikir sekali lagi..

assalamualaikum.. 

p/s: ini semua ideologi tak bertamadun si usop wilcha 'kite bakor' kite bakor' dari layan tagline begini ada baik layan pak salam erwin joko anwar dari sofi jikan yang lebih lawaknya dari usop wilcha.

13 ada idea nak komen:

faizal chicharito berkata... Reply To This Comment

alamak..abis tunang aku org nogori...

Hakim LoLx berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Hakim LoLx berkata... Reply To This Comment

sedih ambo tgk bendera kena bakar.bakpo bendo gini,dlm tv tak tunjuk...ciss..

~Eizny Ejan~ berkata... Reply To This Comment

x smua org n9 prngai teruk ... huhuhu
ni la nk kte pepatah
krana nila setitik...rosak susu sebelanga. ;)

Jue berkata... Reply To This Comment

aiseh.. pasal bola pun bole bakar2 bendera.. cane nk memperthankan negara ni.. huhu

mUm_tAz berkata... Reply To This Comment

sebab bola gadoh.. cm org bodoh pon ada gak.. HAhhhah, jgn marah mijae...

wanbu berkata... Reply To This Comment

kalo kat eropah kompem kamera dapat snap sape yang bakonya kan... :)

me | is | aku berkata... Reply To This Comment

tak rasional cakap begitu. kami tak tau ape pon..

LU jgn Tnya Gua!!!!! berkata... Reply To This Comment

org ngori mmg bodoh..ari 2 bakar bndera terengganu.smpai nk mampus kna blasah...

LU jgn Tnya Gua!!!!! berkata... Reply To This Comment

padan muka ngn budak nogori 2??

LU jgn Tnya Gua!!!!! berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
along berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
along berkata... Reply To This Comment

Mmmmm

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...