Header Ads

Teknik dan Tips Meningkatkan Jualan Menggunakan Instagram Ads


"Tips Beriklan Dengan Instagram"

Boleh dikatakan bisnes online antara yang agak 'masyuk' untuk dimulakan.
Namun, makin ramai sebenarnya yang membuat bisnes online.




Makin lama makin ramai


Bukan mudah untuk bersaing dibandingkan dengan zaman-zaman awal bisnes online mula tumbuh.

Polisi Baharu Beriklan Di Facebook

Dulu kebanyakan peniaga bisnes online menjadikan facebook sebagai media untuk menjual dan beriklan.




Namun, dengan polisi beriklan di facebook yang baharu diperkenalkan, semakin mahal pula bayaran yang dikenakan.

Ini menyusahkan pemula bisnes online yang menjadikan media sosial sebagai ruangan beriklan produk.

Alternatif Pengiklanan Di Facebook yang Mahal

Alternatif kepada facebook, semestinyalah instagram. 

Kebanyakan masa pelayar internet lebih tertumpu kepada instagram. Buka mata terus buka apps intagram.

Itu rakyat marhaen apalagi geng-geng instafamous, instagram punca bisnes online berkembang maju.

Nampak mudah, beriklan dengan instagram, namun tanpa cara yang betul, tidak kemana juga.

Beberapa teknik-teknik beriklan di instagram yang membolehkan pengguna sampai kepada produk anda.

Teknik-Teknik Menyediakan Iklan Di Instagram

Antara langkah-langkah menuju kejayaan beriklan dengan instagram seperti di bawah:

1. Penyediaan Grafik!. Ini adalah langkah pertama yang penting untuk pastikan iklan yang anda buat nanti mendapat respon dan sambutan! Gambar macam mana nak guna? Ayat apa yang nak letak? Semua itu saya tunjukkan di dalam ebook ini!

2. Cara Setting Iklan! Ini perkara yang paling penting. Ada 5 Step untuk setting iklan yang power di Instagram Stories! Setiap langkah, saya tunjukkan dan terangkan! Anda cuma perlu follow je!

3. Teknik Close Sale! Bagaimana untuk close sale selepas prospek mula mesej anda!

4. 5 Ayat Pantang! Ya! Saya kongsikan juga 5 ayat yang pantang anda gunakan sewaktu mahu close sale! Ramai peniaga yang tidak sedar terguna ayat ini dan akhirnya menyebabkan prospek terus lari dari mereka.

5. 8 Jenis Ayat Headline Power yang boleh anda gunakan pada iklan anda untuk menarik perhatian prospek!

6. 5 Teknik Memikat Hati Follower Agar Menjadi Pelanggan! Ya, selalunya, selepas mereka klik iklan anda, mereka tidak akan terus membeli, tetapi mereka akan follow anda terlebih dahulu! Jadi, disini pentingnya anda ketahui bagaimana untuk tarik hati mereka agar membeli produk anda!

7. Panduan Follow-up & Broadcast - Ayat apa nak guna untuk follow-up prospek? Apa ayat yang power dan sesuai untuk di broadcast kepada prospek? Saya share dan beri contoh ayat-ayat power uuntuk follow up

Senarai teknik-teknik dan langkah-langkah di atas adalah tajuk besar yang dimuatkan dalam satu panduan yang diperjelaskan lebih perinci lagi dalam satu e-book keluaran pengalaman yang telah berjaya menggunakan teknik-teknik ini.

Kongsi Pengalaman Beriklan Dengan Instagram

Tips-tips ini dikongsikan oleh seorang peniaga online yang berjaya menjadikan instagram tempat terbaik untuk beriklan.

Sedikit kisah darinya.


Nama saya.... Mahfudzah Mustafha! Saya adalah pengasas kepada produk makanan bayi jenama Fawwaz The Little Kitchen. 
Saya telah mulakan perniagaan ini sejak tahun 2015.Dan pada tahun 2017, saya memang sangat aktif menggunakan facebook ads untuk menaikkan jualan serta jenama produk saya. Setiap bulan, beribu-ribu ringgit saya habiskan untuk membayar kos iklan di facebook! Namun, saya tidak kisah kerana ianya berbaloi dan masih mampu memberikan pulangan yang menguntungkan!
Namun begitu, semuanya berubah apabila masuk sahaja tahun 2018, iaitu selepas pihak facebook mengemaskini alghoritma mereka. Strategi dan teknik facebook ads yang saya gunakan sebelum ini, sudah tidak lagi membuahkan hasil,  malah menyebabkan kerugian pula. Kos pengiklanan yang saya keluarkan.. hangus begitu sahaja tanpa memberikan pulangan keuntungan! Ini menyebabkan saya mula beralih arah dan mencari-cari platform yang lain.

Mahfudzah MustafhaPengamal Teknik IG Ads Turbo!www.IGAdsTurbo.com


Dah kenal dengan beliau dan ingin tahu akan rahsia kejayaan beliau dalam menjadikan instagram tempat untuk beriklan ?

Beliau telah menerbitkan satu buku panduan untuk peniaga-peniaga yang serius untuk beriklan dengan instagram.

Testimonial Kejayaan Tips 


BOOM! Memang sangat LUARBIASA!Bertubi-tubi mesej masuk ke handphone saya orang bertanya untuk membeli produk! Memang berasaaaap!
Tak menang tangan saya nak reply mesej-mesej tersebut.
Dalam masa 24 jam saya ON iklan tersebut.. lebih 140 orang mesej saya mahu membeli produk. Kos iklan yang saya keluarkan pula untuk 1 hari tu, tidak sampai pun RM50. Esoknya, saya terpaksa stop dulu iklan tersebut. Ambil masa untuk bernafas orang kata. Setelkan dulu order-order yang sudah diterima.
Selepas itu, saya sambung lagi iklan di instagram stories, kali ini saya sudah lebih bersedia. Jika sebelum ini, saya hanya gunakan phone sendiri, tetapi kini saya turut gunakan phone staf-staf saya untuk sama-sama tolong jawab mesej dan close sale.
Hasilnya tetap dahsyat! Staf-staf saya pun terkejut sampai  krem jari mereka sebab mesej bertubi-tubi masuk mahu membeli produk kami!
Alhamdulillah...  Sale saya yang dulu agak sendu, kini sudah mencanak naik semula!





Panduan Beriklan Dengan Instagram

Segala tips dan langkah-langkah untuk berjaya mengiklankan produk di instagram telah dikompilasikan dalam satu e-book yang berharga RM 60


Tips Beriklan Di Instagram
Tips Beriklan Di Instagram
Opps..RM 60 bukan untuk satu e-book sahaja. Dengan harga ini pembeli e-book di atas boleh mendapatkan dua e-book bonus lain.


Jana Komisen 4 Angka Dengan Instagram
Jana Komisen 4 Angka Dengan Instagram
8 Teknik Iklan Story Di Instagram
8 Teknik Iklan Story Di Instagram

Dengan kata mudah 3 e-book dengan harga RM 60 sahaja.
Dengan modal RM 60 apalah sangat jika dibandingkan dengan hasilnya.


Bundle 3 E-Book Iklan Instagram
Bundle 3 E-Book Iklan Instagram

Follow Up dan Tunjuk Ajar

Ada panduan tapi tanpa ilmu agak sukar sebenarnya untuk faham.

Usah khuatir selepas pembelian e-book ini, pembeli boleh menghubungi penulis e-book ini yang turut akan memberikan jawapan kepada persoalan yang timbul jika tidak faham dengan apa yang ditulis dalam e-book ini.

Berminat mendapatkan 3 e-book instaAds Turbo dengan harga hanya RM 60. Klik pautan di bawah untuk tempahan:



Anda fikir anda tahu Teknik dan Rahsia Meningkatkan Jualan Produk Di Instagram ?

Anda fikir sekali lagi....

Assalamualaikum.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.