Header Ads

Cara dan Langkah Langkah Memulakan Bisnes Dropshipping Dengan Shopify


Bisnes online dengan shopify adalah bisnes yang berasaskan sistem 'dropship'. Sebelum fahami bisnes yang mampu menjana pendapatan ribu ribu dalam USD (American Dollar) dengan shopify. 




Jom fahami beberapa istilah seperti 'dropship' dan 'shopify itu sendiri.


Apa itu Dropship ?

Berbanding bisnes secara atas talian (online) yang biasa, kaedah dropship lebih kepada bisnes 'maya' atau atas angin bahasa mudahnya.

Tidak memerlukan penjual memiliki modal yang besar dan risau akan untuk menyimpan barangan yang dijual.

Bisnes dropship lebih luas pasarannya. Anda boleh berurusan dengan mana-mana makhluk di bumi tidak kira 'mat salleh' atau 'abang sinetron veneuzuela'.

Berurusan dengan matawang lebih besar seperti USD, Euro atau Pound Sterling.

Cara Melakukan Bisnes Dropship ?

Kaedah dropship anda contohnya, anda menjual satu produk dari England contohnya, iaitu pakaian 'rare' garfield vintaj.

Anda akan promosikan barangan tersebut dan ada pembeli yang ingin minat membeli.

Maka anda akan berurusan dengan agen dropship untuk dapatkan barangan tersebut untuk dihantar kepada pelanggan anda. Anda bayarkan barangan tersebut dengan harga modal (harga agen), dan pembeli akan masukkan wang dengan harga jualan anda.

Barangan tersebut akan terus sampai ke pembeli anda melalui pengeposan dari tempat asal agen jualan tanpa anda perlu menyimpan produk itu, dalam kes ini baju vintaj garfield, dirumah anda.

1. Cari customer
2. Bawa order dari customer dan bagi kepada supplier
3. Supplier hantar produk terus kepada customer
4. Anda bayar supplier, dan simpan lebihan sebagai keuntungan

Kelebihan Bisnes Dropship

1. TAK PERLU SIMPAN STOK. Supplier yang pegang. Anda tak perlu pening-pening dah nak shipping produk masuk dari China lah, naik turun kastam lah dan semuanya.

2. TAK PERLU MODAL BESAR. Ada order masuk, bawa dengan supplier. Jual. Anda tak perlu lagi keluar modal besar order dan simpan stok di rumah.

3. TAK PERLU BUNGKUS dan POS PRODUK. Hantar order dengan supplier je, biar mereka urus!




Cari Agen Dropship yang Dipercayai

Untuk mendapatkan agen dropship yang betul-betul dipercayai bukannya mudah. Bisnes yang mampu menjana pulangan berganda ini ada risikonya, salah satunya risiko ditipu agen dropship.

Agen dropship yang benar-benar dipercayai setakat ini adalah shopify.

Apa itu Shopify ?

Shopify adalh salah satu agen dropship yang dipercayai. Platform antara penjual dropship (dropshipper) dan pemilik barangan untuk dijual.

Dua pihak akan bertemu secara maya di dalam aplikasi ini untuk jualan. Shopify memang terbukti dipercayai memandangkan lamannya sendiri sudah seangkatan dengan pasaraya (mall) online yang lain seperti PGMall, Lazada atau Shopee sendiri.

Rahsia Jana Jualan Puluh Puluh Ribu USD Seminggu Dengan Dropshipping




Jika kena dengan cara dan panduan serta tips boleh jana jualan sebanyak USD 7000 seminggu, jika dalam ringgit malaysia boleh cecah RM28,000 seminggu.




Bagi lebih memahami sistem dropship melalui shopify boleh dapatkan satu pakej modul pelajari bisnes dropship dengan shopify dibawah:




Modul ini diterbitkan dalam bentuk audio visual atau video dan lagi mudah untuk difahami.

Cara dan Tips Dropshipping Dengan Shopify

Antara rahsia dan tips yang ada dalam pakej video panduan ini adalah :

1. PENGENALAN SISTEM DROPSHIP

Dalam modul pertama ini, akan ditunjukkan kepada anda secara "BIG PICTURE" , bagaimana bisnes dropshipping yang dijalankan!. Dalam tips ini menyentuh serba sedikit persediaan dari segi mind setting apabila anda ingin memulakan bisnes dropshipping USD ini.

2. KAJIAN PRODUK

Dalam modul yang kedua pula! Akan tunjukkan anda bagaimana untuk mencari "Winning Product", iaitu produk-produk yang mempunyai permintaan yang sangat tinggi serta produk yang mempunyai margin keuntungan yang tinggi agar ia berbaloi untuk dijual!

Juga akan tunjukkan kepada anda, bagaimana untuk menjual produk-produk ini dengan harga yang paling optimum!

3. BINA KEDAI SHOPIFY

OK! Dalam Modul ketiga pula, akan tunjukkan kepada anda, bagaimana untuk setup kedai ecommerce anda menggunakan website Shopify!

Modul ini agak sedikit teknikal! Tetapi anda tidak perlu risau!

Sudah direkodkan dan tunjukkan dengan detail, dari 

a. Cara mula mendaftar dan 
b. Cara buka akaun di shopify, hinggalah kepada 
c. Cara nak edit logo, setup kedai, masukkan produk, setup domain, 
d. Cara nak integrate kedai shopify anda dengan sistem dropship, setup payment dan segala-galanya lah! Complete!

Pendek kata.. kita akan setup kedai Shopify kita hingga ia boleh buat customer ‘demam’ nak beli produk kita. Kita discuss tentang store layout, customer psychology, penentuan harga, cara penulisan ciri produk dan lain-lain!

Sangat lengkap! Sebab itu, untuk modul ini sahaja, ada 19 video kesemuanya!

4. STRATEGI PENGIKLANAN FACEBOOK

Selepas dah siap setup website! Langkah seterusnya pula, adalah menarik trafik dan membawa trafik tersebut ke website kita!

Untuk trafik ini, diajarkan kepada anda cara yang paling pantas mendapatkan trafik! Iaitu dengan menggunakan Facebook Ads!

Facebook Ads Mahal? Tak Berkesan? Takut Rugi?

Jangan risau!

Kalau anda buat facebook ads tanpa ilmu dan strategi yang betul.. memanglah ia akan jadi mahal dan merugikan!

Sebab itu, dalam modul ini, akan ditunjukkan anda bagaimana untuk setup facebook ads dengan betul dan menguntungkan!

5. URUS OPERASI KEDAI

Kedai dah siap! Trafik dah ada! Order pun dah dapat!... Jadi macam mana pula nak uruskan order tersebut?

Hah!.. Perkara ini saya tunjukkan dalam modul yang kelima!

a. Bagaimana untuk uruskan order? 
b. Macam mana nak forward order kepada pihak pembekal supaya pihak pembekal boleh hantar terus produk tersebut kepada pembeli?
c. Bagaimana pula untuk dapatkan feedback dan testimonial yang baik daripada pembeli?

Hah! Semua ini ditunjukkan dalam modul kelima ini!

Itu adalah antara tips dan rahsia dalam pakej panduan bisnes dengan shopify secara dropshipping.




Bagi yang inginkan pakej rahsia panduan ini anda hanya perlu membayar sebanyak RM147 sahaja.

Memang ekslusif tiada di mana-mana pasaran lain.

Jika dibandingkang untuk harga tersebut dengan mana-mana seminar untuk jana pendapatan puluhan ribu USD lain, ini adalah termurah.

Tidak perlu hadirkan diri pada mana-mana seminar atau perjumpaan, memiliki koleksi ini anda boleh dapatkan info dimana sahaja, tidak kira apa yang sedang anda lakukan, jimat sebarang seminar yang beribu-ribu harganya.

Klik banner di bawah untuk dapatkan rahsia bisnes dengan shopify secara dropship



Dengan modal RM147, harga tersebut akan tidak terasa bila sudah mula memiliki ribuan USD di dalam akaun bank anda.




Anda fikir anda tahu Cara dan Langkah Langkah Memulakan Bisnes Dropshipping Dengan Shopify ?

Anda fikir sekali lagi....

Assalamualaikum.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.