Header Ads

Pengalaman Winner Winner Chicken Dinner Solo, Duo dan Group Dalam PUBG Mobile Kali Pertama


"Winner Winner Chicken Dinner WWCD"

Perkataan atau ayat ini bukanlah kali pertama pernah penulis baca dan dengar. Penulis kenal akan ayat ini ketika filem 21, filem kisah besar seorang remaja yang ingin ke Harvard dengan mengira kad di Vegas dan akhirnya tertipu.

Winner Winner Chicken Dinner
Winner Winner Chicken Dinner
Maksud kepada frasa ini lebih kepada maksud angkuh. Dalam erti kata senang, siapa yang menang tetap akan menang, yang kalah boleh diratah sebagaimana makan hidangan ayam ketika waktu makan malam.


Petikan ini kini kembali lagi dan viral kerana satu game terbaik setakat ini iaitu PUB-G. Sebelum ini penulis ada berceritakan serba sedikit mengenai permainan ini. Penulis sendiri pada mulanya agak obses dan ketagih untuk 'push rank' dalam PlayerUnknown's BattleGrounds (PUBG) ini.

Maksud Winner Winner Chicken Dinner

Apa sebenarnya perkaitan frasa 'winner winner chicken dinner' dengan pub-g ?


Ada kaitannya. Sebagimana maklum PUBG adalah permainan secara 'battle royale' dengan manusia betul (ada juga bot) dengan avatar berlainan di seluruh dunia.

Jadi 'Lone Survivor'

Setiap pusingan terdapat 100 pesaing, untuk menang hapuskan dan terhapuskan 99 orang lain jika mahu keluar penyataan 'winner winner chicken dinner'.

Ia umpama cara untuk pemenang untuk bermegah dengan kejayaan menjadi pemenang. Apa tidaknya, dalam 100 orang anda adalah terakhir dan masih hidup, dalam permainan.

Memang layak untuk memenangi ungkapan sebegini.

Kurang Faham Bagaimana Daptkan WWCD

Bagi penulis, ketika baharu sahaja bermain pubg kurang arif bila mahu dapat frasa sebegini. Lihat di media sosial atau youtube penuh dengan ungkapan WWCD ini.

Jika diikutkan target penulis untuk mendapatkan winner winner chicken winner sudah tercapai. Dari solo, duo dan group.

Sudah berjaya penulis dapatkan. Dua WWCD title ini penulis dapatkan di server Asia, yang dikatakan server yang agak kurang bot di dalamnya.

Winner Winner Chicken Dinner Kategori Group

Pada WWCD pertama penulis dapat di server europe iaitu bersama kategori group di mana bermain dengan entah siapa-siapa.Kesemua adalah empat orang, dua dah kembali ke pangkal jalan hanya tinggal dua orang iaitu penulis dan seorang lagi player dengan bendera turki.

Kami berdua berjaya mendapatkan WWCD tanpa sebarang pertelingkahan antara kumpulan. Itu yang pertama.

Winner Winner Chicken Dinner Kategori Solo

Untuk WWCD kali kedua, penulis mendapatkan WWCD secara solo, fuh, bukan mudah untuk mendapatkan WWCD dengan solo sebab kita bersendirian dan memerlukan pancaindera sebagaimana dunia realiti.Mujurlah PUBG Mobile tidak sesukar PUBG PC. Dengan pertempuran di bahagian bukit dengan segala 'prone' berjaya 'menghapuskan' runner up untuk pusingan tersebut.

Winner Winner Chicken Dinner Kategori Duo

Bagi WWCD dalam kategori duo, penulis berjaya mendapatkan title ini bersama rakan penulis yang juga dikenali di dunia luar.Dengan kerjasama yang jitu dan komunikasi menggunakan 'headphone' dan 'microphone' berjaya menewaskan 100 orang lain dalam kumpulan dua orang dengan jayanya.

Lengkap WWCD PUBG Mobile

Maka lengkaplah WWCD untuk setiap kategori, solo, duo dan group.

Cepat-cepat penulis kongsikan 'screen shot' sebagai kenangan. Makin lama makin naik level dan makin ramai 'manusia' akan bermain.

Mungkin agak sukar nanti untuk mendapat Winner Winner Chicken Dinner. Mujurlah dapat juga ketiga-tiga WWCD di awal populariti PUBG di dunia.

Bukan sukar sebenarnya untuk mendapatkan WWCD, pasti ramai pemain hebat lain setiap jam mendapat WWCD.

Jangan Begitu Obses

Apapun PUBG walaupun Mobile memang mengujakan dan kadang-kadang akan membuatkan orang agak obses, se'obses' makcik-makcik yang layan 'Jangan Benci Cintaku' hingga terbawa-bawa ke dunia nyata.

Bezakan Realiti dan Fantasy

Bermain permainan tidak salah, namun professional, mampu bezakan dunia game dan dunia realiti. Jangan pula sehingga memerlukan 'datum' sebagaimana dalam filem 'Inception' kerana gagal bezakan antara realiti dan fantasi.

Anda fikir anda tahu Pengalaman Winner Winner Chicken Dinner Solo, Duo dan Group Dalam PUBG Mobile Kali Pertama ?

Anda fikir sekali lagi....

Assalamualaikum.

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.