Asal Usul Pengasas Salt Bae dan Bagaimana #Saltbae Mula Trending


"Salt Bae"

Lain dari yang lain pasti viral. Namun lain dari yang lain bagaimana ? ada yang thorbaik dan ada yang bangang. Bagi yang thorbaik mungkin menjadi meme di 9gag. Bagi yang bangang pasti direjam dan dikecam.

#saltbae tidak terkecuali, namun ia berada pada kelompok yang diminati.

Foodporn merupakan istilah lama yang dikaitkan dengan gambar makanan yang mampu memberi keghairahan kepada penonton.



Namun sebenar-benar foodporn adalah cara hidangan makanan tersebut yang disediakan dengan gaya atau stail erotic itu sendiri yang melambangkan makna sebenar foodporn

Penemuan 7 Planet Menyerupai Bumi dan Sistem Solar (Exoplanets) oleh NASA Telescope, Boleh Didiami Manusia


"Exoplanet"

Disclaimer: Bacaan ini tidak sesuai dengan mereka yang tidak meyakini NASA dan mereka yang beranggapan bumi berbentuk telur mata kerbau, leper.

Fahami definisi exoplanet sebelum kita ke arah yang lebih jauh. Exoplanet berasal dari perkataan 'extrasolar planet', yang didefinisikan dalam istilah astronomi sebagai planet-planet lain yang menyerupai sistem solar yang dialami bumi.

Planet-planet yang mengelilingi bintangnya sendiri, untuk bumi, matahari adalah bintangnya.



Sistem solar yang ditemui ini dipanggil TRAPPIST-1 sempena nama 'Transiting Planets and Planetesimals Small Telescope (TRAPPIST)' yang berpengkalan di Chile. TRAPPIST-1 memiliki satu bintang (mataharinya) yang diklasifikasikan sebagai 'ultra cool dwarf' yang dilabel dengan A, TRAPPIST-1A . Dianggap begitu sejuk sehingga mungkin membolehkan kewujudan molekul air pada setiap planet mengelilinginya.

Perodua Bezza vs Proton Saga 2016: Perbandingan Spesifikasi Keselamatan Asean NCAP


"Selamat & Jaminan"

Aspek yang penting dalam pemilihan sesebuah kenderaan untuk digunapakai adalah keselamatan (safety & security).

Jalan raya merupakan antara penyumbang terbesar dalam kematian rakyat Malaysia. Jadi keutamaan dalam memilih kenderaan sepatutnya keselamatan yang mampu kenderaan tersebut berikan.




Perodua Bezza dan Proton Saga. Dua jenis kenderaan mampu milik sehingga kini. Bagi pengguna yang inginkan kereta sedan yang mampu milik dua model ini adalah solusinya.

Bangsa Arab, Bangsa Bebal


"Bebal"

Maafkan jika perkataan bebal terlalu kurang ajar untuk ditujukan warga timur tengah. Mungkin persepsi Donald Trump terhadap orang arab agak tepat. Bukan semua, namun majoriti.

Mungkin kita akan berjumpa dengan spesis arab sebegini ketika mereka datang melancong di Malaysia sendiri.

Usah kita ambil skop melancong ke negara arab atau bermastautin dengan bekerja di sana. Meskipun terdapat juga cakap-cakap mengenai sikap bangsa arab yang begitu tidak mementingkan adab berbanding kita di nusantara.

Memang, memang kita yang nusantara juga ada yang bebal dan biadab. Namun, bangsa arab agak ketara. Di ambil contoh tempat pelancongan seperti Langkawi, warga arab bersepah-sepah di sana.




Jauh, amat jauh sikap mereka dengan bangsa lain seperti mat saleh, geng kulit putih dan bangsa china atau dari rantau lain.

Maksud Jenama Honda, Kawasaki, Suzuki dan Yamaha Serta Pengasasnya


"kanji"

Jepun merupakan suatu negara yang dimiliki oleh manusia-manusia yang sememangnya 'luar kotak' pemikiran mereka. Boleh dikatakan tiada yang mustahil bagi masyarakat jepun untuk melakukan sesuatu meskipun diberi impak dan dugaan besar seperti pengeboman bom atom dan malapetaka seperti tsunami dan gempa bumi.

Namun, bahasa mereka agak unik. Tidak terpengaruh dengan barat yang menggunakan huruf romaji atau abjad a,b,c. Mereka pada awalnya menjadikan simbol sebagai penulisan. Bunyian atau pronounciation untuk simbol-simbol ini juga merupaka gabungan suku bunyian sebagai contohnya 木,'ki' bermaksud 'pokok' (bentuknya macam pokok). Apabila simbol 木, ditambah dengan palang di bawah  本, maksudnya berbeza iaitu 'asli' atau original yang disebut sebagai 'hon'.

田,ini adalah sawah padi, dari bentuknya boleh di agak, yang berbunyi 'da'. Maka 本 田 adalah Honda. Nama kepada pengasas jenama honda dari jepun.
Dari suku kata-suku kata inilah yang membentuk nama pengasas pengeluar produk automotif dan permotoran dari jepun.



Proses Kejadian Fenomena Buih 'Cappuccino Foam' Pantai Balok


"Sea Foam"

Fenomena pantai berbuih tebal yang berlaku di pantai Balok Kuantan seumpama sebuah mesin membuat cappucino sedang giat proses air laut menjadi foam dalam secawan cappucino.

Mungkin juga kapal kontena yang besar menuju ke sebuah pelabuhan untuk menghantar bertangki-tangki minuman cappucino telah terbaik dan menyelerakkan foam cappucino di pantai balok.


Sea Foam Pantai Balok Malaysia
Kejadian buih tebal yang berlaku di pantai balok bukan yang pertama di kesan di planet bumi. Pernah terjadi di pantai utara sydney, australian sehingga digelarkan sebagai 'cappucino coast'.

Spesifikasi MotoGP Suzuki GSX-RR 100 Team Suzuki Ecstar 2017


"GSX-RR 1000"

Memulakan winter test untuk musim 2017 di sepang international circuit Malaysia. Dengan pilot terbaharu suzuki ecstar team, Andrea Iannone (AI29) dan Alex Rins (AR42) jentera baharu suzuki ecstar team diperkenalkan.




Suzuki ecstar team merupakan pencabar terdekat kepada pengeluar lain seperti yamaha, ducati dan honda memulakan langkah baharu dengan menggunakan model GSX-RR 1000 yang mampu mencabar kejohanan motogp 2017.

Kronologi Kontroversi Running Man Bakal Ditamatkan


"Running"

"Pakcik memang kurang gemar layan tv ni, semenjak pakcik tertekan channel one HD kat tv dan tertengok satu cerita kejar-kejar dalam tali bising (television), main lumpur apa semua macam syok pulak program ni" - Pakcik Osman 

"Gua rockers, an aaa an, gua mana layan k-pop, rambut macam dijilat lembu, laki pakai lipstick, dan spesis laki takde halkum. Mula-mula gua tak layan sangat running man ni, dah tertengok sekali, rasa best la pulak an aaa an. Amoi-amoi yang datang pun cun jugak, gua minat song ji hyo"- Brader Rockers Bandana Kuning

"Saya bukan penggemar k-pop atau apa-apa drama korea. Semuanya bermula dengan ejekan pada kawan yang gemar tengok running man ni.Pernah saya kutuk dia gay sebab layan korea. Semua berubah apabila saya terklik folder running man satu episode. Memang lainlah.Kini saya miliki semua koleksi running man. Folder 'biru' saya pun dah delete" - Brader sabun 

Running man. Mula bersiaran pada 11 Julai 2010 merupakan salah satu dari puluhan mungkin ratusan rancangan dari negara korea selatan yang berkonsepkan 'variety' yang telah dilhamkan oleh Jo Hyo-jin, Kim Joo-hyung, dan Im Hyung-taek.



Konsep 'game variety' yang bukan hanya menumpukan sepenuh jiwa raga kepada permainan dan kemenangan semata-mata, janji lawak dan terdapat sense of humor. Kalah menang belakang kira.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...