Header Ads

Biodata Ustaz Azhar Bin Idrus



Nama :

Ustaz Azhar Bin Idrus

Tarikh Lahir:

12 Februari 1964

Berasal:

Ladang,Kuala Terengganu, Terengganu

Hobi :

Mengembara (taakulan penulis) dan fotografi

Pendidikan  :

1.Sekolah Rendah Hj. Mohd Sharif, Alor Setar, Kedah.
2.Sekolah Menengah Darulaman Alor Setar, Kedah. (Tingkatan 1 dan 2)
3.Sekolah Menengah Sultan Sulaiman, Kuala Terengganu (Tingkatan 3 hingga 6) 
4. Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
5.Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun

 Pengalaman :

1. Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985, benda lagho kata beliau.
2. Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.
3. Mula mengajar (hanya menyampaikan yang sekdar tahu sahaja, kate beliau) di surau ladang, kampungnya

Keluarga :

Isteri :

1. Rogayah Binti sulong, Johan Qariah Tilawah Al-Quran Kebangsaan 1978 (42 Tahun)
2. Wan Halimatun Nisa' Binti Wan Mohd Nor (26 Tahun)

Anak :

1.Nur Madihah Asyiqin (20 tahun)
2.Nur Farhah (19 tahun)
3.Mohd Faqihuddin (18 Tahun)
4.Mohd Zuhaili (16 tahun)
5.Ikhwan Najmi (14 tahun)
6.Khairul Mukmin (7 tahun)
7.Rasydan (6 tahun)

 Gambar Keluarga Ustaz Azhar Idrus

*Umur berdasarkan tahun post ini di publish, 2012 lebih detail


Laman Sosial :


Laman Sesawang :


11 ulasan:

  1. heh.bday sblh2 laa..patotla peel mcm sme.hehe.

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum..
    wah...sgt sukakan ceramah dari ustaz azhar ni. :)

    BalasPadam
  3. sy pom suke sangat dengan ustaz azhar nie..

    BalasPadam
  4. senang nak ingat bday dia..2 hari sblm valentine day..

    BalasPadam
  5. tak logik la wife dia umur 42, jadi johan tilawah tahun 1978 masa tu baru umur 6 tahun.... ni Rogayah Sulong lain ni. yg juara tilawah tu dah umur 70...

    BalasPadam
  6. Rogayah Binti sulong, Johan Qariah Tilawah Al-Quran Kebangsaan 1978 (42 Tahun)

    info lu salah ar. selidik biar betul2. Johan Qariah tu YBhg. Dato’ Hajjah Rogayah bt. Sulong, adalah Guru al-Quran dan Bekas Johan Qariah Peringkat Kebangsaan & Antarabangsa. gambar dia kat http://www.islam.gov.my/majlis-sambutan-maulidur-rasul-saw-peringkat-kebangsaan-tahun-1433h2012m-0

    cer tgok gambar paling last. pakai tudung merah berkerusi roda. Itulah YBhg. Dato’ Hajjah Rogayah bt. Sulong, Bekas Johan Qariah Peringkat Kebangsaan & Antarabangsa.

    I think la.. maybe nama jer sama tapi bukan johan qariah 1978. If buat kira2 pun tau info ni salah. cer google. Sila betulkan

    BalasPadam
  7. Dear writer,
    Please correct the info regarding the first wife of Ustaz Azhar Idrus

    Thank you


    STA

    BalasPadam

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Dikuasakan oleh Blogger.