Arsenal Fc dan Manchester City Asian Tour 2012 vs Malaysia Pada 24 dan 30 julai 2012


Dikhabarkan memang confirm arsenal fc dan manchester city akan berkunjung ke malaysia sebagai asian tour 2012 sebagai perlawanan pra-musim (pre-season). Pasukan yang tidak lain akan menerima layanan belasahan atau kejutan adalah skuad harimau malaya.

Arsenal yang sudah beberapa kali datang ke malaysia termasuk season 2011 lepas adalah dinspirasikan oleh kapten pasukan iaitu Robin Van Persie untuk sekali lagi datang ke malaysia untuk asian tour seterusnya sambil mempromosikan jersi terbaru Arsenal (lihat sini : Arsenal new kit )

Gooneritas (arsenal versi awek) mestinya tidak akan melepaskan peluang melihat menggunakan retina masing-masing secara live meskipun akan berlangsung pada awal ramadhan.

 Arsenal Asian Tour 2012 Malaysia 24 Julai 2012

Disamping Arsenal, robin van persie juga turut mengesyorkan malaysia sebagai destinasi terbaik untuk manchester city (juara barclay EPL 2011/2012) untuk mempromosikan diri mereka kepada warga malaysia amnya dan asia khususnya setelah ramai fan lalang yang tiba-tiba muncul seperti pokok dandelion di musim hujan tumbuh meliar.

Antara pesan robin van persie kepada yaya toure (manchester city) :

Van Persie : Bro, amacam season ni tak pergi tour mana-mana ke ?
Yaya Toure : ingat nak pergi jugak tapi tak tahu ke mana..
Van Persie : Pernah makan nasi lemak ? teh tarik ka..atau budu ?
Yaya Toure : Ape tu ?
Van Persie : Haa..kalau nak tahu datang lah malaysia

Dikhabarkan robin van persie akan menjadi duta tahun melawat malaysia tahun 2014

 Manchester city asian tour 2012 malaysia 30 julai 2012


 Liverpool juga mahu asian tour dengan malaysia ? Oke, jap-jap team division berapa tu ? haha

*Penulis sedang mencari awek gooneritas untuk dibuat teman ketika arsenal vs malaysia nanti opps harimau malaya..harap pasni lawan the red warriors pula. Kalau ada sila komen di bawah..yang cun saja haha. Tiket penulis sponsor wakaka

 Arsenal Malaysia Asian Tour 2012 Promo



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...