Anda Memang Hantu Fesbuk (Facebook) Jika....

Mari kenali beberapa kriteria yang diperlukan untuk menjadi hantu fesbuk...




1.korang memang hantu fesbuk kalau setiap kali makan nasi bersama keluarga korang tak henti-henti menaip status sambil menyuap nasi ke mulut sambil diperhatikan oleh ahli keluarga dengan muka yang bukan buku dah tetapi dengan buku-buku lima nak naik ke kepala korang.kalau boleh setiap biji nasi serta molekul-molekul air korang nak tolong updatekan perasaan derang.Ye la ape perasaan nak kena telan.

2.korang memang hantu fesbuk kalau dah pandang lepa ada kamera tidak kamera apa sekalipun, kamera henset 3310 pun jadi la (3310 ade kamera ke) itu belum dslr,lrt,mrt,dalr..dan banyak-banyak r lagi.Sampaikan masa tengah memerut pun sempat lagi nak snap gambar semata-mata nak post kat fesbuk korang.Nanti kalau dah masa nak kena tanam lam kubur ape kata korang snap sepam dua gamba leh upload kat fesbuk ye dak?

3.korang memang hantu fesbuk kalau memang dah tak boleh berenggang dengan laptop mahupun smartphone korang.Ketika di pejabat pun bila bos atau supervisor tade sanggup menyorok bawah kerusi, bawah kerusi tu bukan bawah meja sehinggakan terdengar oleh membe-membe gelak korang yang terkekek-kekek membaca komen dalam fesbuk diiringi oleh beberapa kentut kecil yang mungkin terhasil dari tindakan anda tersebut

4.korang memang hantu fesbuk jika memang korang rasa sudah tidak cukup dengan membe manusia tetapi berjaya meng'add' dan meng'aproved' hantu original yang lain seperti pontianak,potibapak, pontimak, toyol,yotol dan sebagainya seperti yang di uar-uarkan oleh filem melayu masa kini

5.korang memang hantu fesbuk jika mempunyai kawan yang sememangnya sudah tidak mampu lagi ditanggung oleh database facebook dan satu lagi jika yang membaca post ini adalah friends facebook kepada akaun ini click sini memang anda juga tidak lain tidak bukan hantu-hantu fesbuk juga har har har


anda fikir anda tahu anda memang hantu fesbuk (facebook) jika..? anda fikir sekali lagi..

asslamualaikum....

4 ada idea nak komen:

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...