Anda Memang Hantu Fesbuk (Facebook) Jika....

Mari kenali beberapa kriteria yang diperlukan untuk menjadi hantu fesbuk...




1.korang memang hantu fesbuk kalau setiap kali makan nasi bersama keluarga korang tak henti-henti menaip status sambil menyuap nasi ke mulut sambil diperhatikan oleh ahli keluarga dengan muka yang bukan buku dah tetapi dengan buku-buku lima nak naik ke kepala korang.kalau boleh setiap biji nasi serta molekul-molekul air korang nak tolong updatekan perasaan derang.Ye la ape perasaan nak kena telan.

2.korang memang hantu fesbuk kalau dah pandang lepa ada kamera tidak kamera apa sekalipun, kamera henset 3310 pun jadi la (3310 ade kamera ke) itu belum dslr,lrt,mrt,dalr..dan banyak-banyak r lagi.Sampaikan masa tengah memerut pun sempat lagi nak snap gambar semata-mata nak post kat fesbuk korang.Nanti kalau dah masa nak kena tanam lam kubur ape kata korang snap sepam dua gamba leh upload kat fesbuk ye dak?

3.korang memang hantu fesbuk kalau memang dah tak boleh berenggang dengan laptop mahupun smartphone korang.Ketika di pejabat pun bila bos atau supervisor tade sanggup menyorok bawah kerusi, bawah kerusi tu bukan bawah meja sehinggakan terdengar oleh membe-membe gelak korang yang terkekek-kekek membaca komen dalam fesbuk diiringi oleh beberapa kentut kecil yang mungkin terhasil dari tindakan anda tersebut

4.korang memang hantu fesbuk jika memang korang rasa sudah tidak cukup dengan membe manusia tetapi berjaya meng'add' dan meng'aproved' hantu original yang lain seperti pontianak,potibapak, pontimak, toyol,yotol dan sebagainya seperti yang di uar-uarkan oleh filem melayu masa kini

5.korang memang hantu fesbuk jika mempunyai kawan yang sememangnya sudah tidak mampu lagi ditanggung oleh database facebook dan satu lagi jika yang membaca post ini adalah friends facebook kepada akaun ini click sini memang anda juga tidak lain tidak bukan hantu-hantu fesbuk juga har har har


anda fikir anda tahu anda memang hantu fesbuk (facebook) jika..? anda fikir sekali lagi..

asslamualaikum....

Cara Urban Mengurat Awek 2.0

zaman sudah berubah, sekarang semua dah urban, ikut keadaan la beb.Takkan nak guna skill ngurat awek zaman kuno kot.Sekarang zaman ipad, tab dan ape-ape entah lagi gadget yang moden serta rare mata memandang.jadi skill mengurat pun kena rare.Sebelum gua nak pergi semayang jumaat ini gua nak bagi sedikit tips yang mungkin berguna setelah pening buat drawing tetiba kuar idea yang mungkin menarik wakaka




Tanya jam pukul berapa?
1.Tu zaman jakpa tonggek dan zaman orang makan ubi kayu tanpa was-was lagi.Baik simpang je skill ni kat recycle bin atau dalam semak samun belakang umah pak kencoro.Bila-bila tukar taktik ni dengan tanya 'berapa dah balak skang?" itu baru rare.Kalau dia jawab "ada la dalam 3 guni" tu sepantas kilat anda boleh bawak dia dalam guni pergi kelab malam atau pasar malam.

Bagi bunga di taman astakona?
2.Ni lagi satu, kalut petik bunga di sekitar taman bunga apa lagi yang jenis tanam sendiri.Korang ingat pompuan skang ni jenis ladybird ke lebah ke nak bagi bunga, jadi madu pun derang tak nak.Lain kali bagi la hanset berjenama epal ke buah langsat ke duku ke, tab 2.0 ke,laptop paling nipis ke,sedulang duit dollar amerika ke..dengan tanpa usul periksa awek tu melompat dalam pelukan korang yang bukan muhrim tu.

Pantun,sajak, syair, gurindam yang puitis?
3.Apa barang..kata awek skang la..ni bukan zaman tv kaler itam putih bai..zaman 'eck dey' (HD) kata lionell messi, zaman piring terbang (astro), dan zaman henfon nipis-nipis yang kalo letak mana-mana konfem susah nak cari.Cuba keluarkan seikat kad kredit kaler emas, silver ape lagi platinum, beratur awek dari chiang mai ke woodlands awek menari cakpong dan jaipong serta jai ho depan korang tergelek-gelek

Nak jadikan adik angkat?
4.Ni baru betul zaman batu seremban dan batu kelikir.Kuno punya skill.Ni kalo buat kuih bagi makan kucing pun kucing muntah.Daripada beradik-berkakak angkat apakata korang 'angkat' keluar duit simpanan korang dalam bank buat rumah banglo lima puluh belas tingkat.Jangan kata awek tu terangkat, bapak serta mak angkat awek tu pun mampu terangkat tanpa was-was

Kenyit-kenyit mata?
5.Ni skill nak ngurat ke nak mintak awek tu bawak pergi klinik ape lagi hospital?Cuba aplikasikan kenyit-kenyit mata tu kepada kenyit-kenyit jari menekan penggera kereta sport, kancil? ape barang..sportkah kancil.Paling pailang pun maunya civic typr-R 2.0 second hand.Lambo, porche dan kete feveret gua evo 8.Setakat kete proton BLM 1.6 yang gua nak beli tu ape la sangat.Kalau dah berjaya dengan tektik kenyit penggera kereta sport guna jari jemari anda sumpah awek tu tak terpikir dah nak bawak kat klinik ape lagi politeknik eh silap poliklinik, dia terus bawak korang pergi jumpa mak bapak dia di'attachment' sekali dengan tok kadi kampung seberang sekali.

anda fikir anda tahu cara urban mengurat awek? anda fikir sekali lagi..

asslamualaikum..