Perlu ke layan video Anwar Hadi (anwarhadi) di youtube jika dah ada nigahiga

Hai dan assalamualaikum..bertemu lagi kita dalam ruangan mari mengenal vlogger (ah sudah..sejak bile aku ada mukaddimah ni)..Oke, rewind...bzzzzzfffrrrrrrr.. <--- bunyi rewind kaset.

Jika sebelum ini aku telah membandingkan cikgu shida bersama mike tompkins, dan matluthfi 90 dengan remi gaillard (the most butthurt by his "fans") dan kali ini aku akan membandingkan/menghubungkaitkan dua lagi vlogger tempatan dan luar negara.

Meh kita tengok siapa yang kena...

Wikipedia:
Nigahiga
is a popular YouTube channel created by Japanese-American friends Ryan Higa and Sean Fujiyoshi, Tim Enos and Tarynn Nago (known collectively as "The Yabo Crew")'. Since relocating to Las Vegas to study filmmaking at UNLV,..bla...bla..bla..

Anwarhadi (anwar hadi)
(tiada di wikipedia: about me pada blognya juga 'bukan' pasala siapa dia).Aku kenal dia setelah ada video di youtube yang mengecam dia menggunakan lagu 'will you -chris brown' (sekarang udah di remove pak) so lame troll.

Setelah menghayati kedua-dua belah pihak punya channel.Kali ini aku akan membuat perbandingan dari segi collaboration (bergabung).Kenapa anwar hadi tidak boleh bergabung dengan nigahiga?


Penggunaan Bahasa
1.Nigahiga meskipun seorang asing dari jepun berhijrah ke amerika syarikat tapi bahasa inggerisnya (american english) sungguh lancar dan mungkin juga mengalahkan rappers seperti eminem.Jadi bagaiman anwar hadi dapat berkolaborasi dengan nigahiga jika 5 patah nigahiga baru 0.5 patah dari anwar hadi.

pang! pang! rilek fans anwar hadi rilek





Cara Penceritaan
2.Nigahiga pandai dalam menggunakan ruang dan masa (bukan teori relativiti einstein yer), dia begitu pandai mengolah tempat dan masa.Mengapa aspek ini aku tengok, sebab kedua-dua mereka menggunakan cara berkomunikasi mengunakan watak duplicate, iaitu diri sendiri sebagai diri sendiri dan orang lain.Kepantasan mereka dalam mengolah amat jauh.Jika nigahiga sudah di dapur mungkin anwar hadi masih di depan laptop

Pang! pang! Pang! hai fans anwarhadi are u still here?


Pengolahan Idea
3.Dari segi idea kedua-duanya menggunakan penerapan yang sama iaitu mengolah dari situasi semasa dan favourite masing-masing.Tetapi cara mereka berbeza, anwar hadi hanya terperap di depan laptop/komputernya tetapi nigahiga pandai menggunakan lokasi lain meskipun backyard (belakang rumahnya) tetapi audiens masih merasakan ia bukan yang digambarkan.Jika nigahiga sedang berada di kedai dvd anwar hadi masih di depan laptopnya.

pang! pang! pang! jap nak reload yer fans anwar hadi


Media/Platform yang Betul
4.Satu lagi aspek yang menidakkan usaha mereka seiring ataupun cangkung sama rendah, lompat bintang sama tinggi ialah cara persembahan.Seperti biasa anwar hadi akan sentiasa di hadapan laptopnya dan nigahiga sudah entah di mana dengan video recordernya.Jadi jika anwar hadi ingin membuat hasil karyanya dalam bentuk mp3 pun tidak kisah jika orang sudah tahu hanya mendengar pun sudah boleh layan anwarhadi punya karya tetapi jika kita ingin menikmati karya nigahiga jangan alihkan pandangan mata pada website youtube itu sendiri jika tidak mahu terlepas sesuatu.

Pang! pang! pang! adakah anwar hadi punya fans sudah butthurt?!

jadi tidak hairanlah jika nigahiga berjaya mendapat sponsor dari google sendiri untuk menjadi duta barangan dan semestinyalah menjadi 'anak emas' youtube.com itu sendiri.Ini kerana nigahiga lebih dinamik dan kreatif dari anwar hadi.

Pada yang butthurt boleh tinggalkan komen/butthurt anda di ruangan di bawah..ciao!!

Video mereka yang menjadi pilihan:

Anwarhadi youtube - bahasa euwww



nigahiga youtube - dude vs wild (parody bear grylls man vs wild discovery channel)





anda fikir anda tahu dan butthurt   Perlu ke layan  video Anwar Hadi (anwarhadi) di youtube jika dah ada nigahiga? anda fikir sekali lagi


assalamualaikum..




Koleksi 'vlogger viral':

matluthfi 90 vs remi gaillard (the most search in search engine)


31 ada idea nak komen:

wanbu berkata... Reply To This Comment

kalau vlog yg ada isi & massage menarik aq layan ar.. tp kalau mcm hampeh setakat tunjuk muka cakap hai.. kirim salam! maleh nak layan..

(=__=)'

Sulaiman Akhlaken berkata... Reply To This Comment

Baru gua perasan rupanya ilmu hiburan gua masih lagi di tahap yang lemah. Niganiga ni siapa pulak.

Nasib baik gua bukan peminat Anwar Hadi. Kalau tidak, mahu juga punggung gua tumbuh bisul. Orang cakap, kalau tumbuh bisul di punggung, sakitnya lain macam.

........................
Saudagar unta dari Cairo

Jue berkata... Reply To This Comment

wakakakakaka.. no komen.. ahahaha

Sulaiman Akhlaken berkata... Reply To This Comment

Demm..Bukan niganiga, rupanya nigahiga. Gua tahu, gua memang lemah.

........................................
Saudagar unta dari Cairo

MAHNFH berkata... Reply To This Comment

best gak bidio ni...hahahha

Wafiy Suzly berkata... Reply To This Comment

first time dga nigahiga

AyuE SurihanyOt berkata... Reply To This Comment

at least oke la dari vlog sesetengah manusia yang bila aku tengok...aku akan berkata "what the hell??" "apakah??"...

NuR 'aQiLaH berkata... Reply To This Comment

<-- tak pernah tengok video anwarhadi.. -_-"

aleeya husnan berkata... Reply To This Comment

hahaha.. lu cakap lu buat ke tak? bhahaha... newbie. lambat laun nanti pandailah dia.. ^_^ give him a chance la bro.. [pandai kau cakap anis.. kau tu buat ke tak vlog? kau tak tengok pun vlog anwar kan?]

ok2.. reason? takde masa nak tengok video2 dia lagi. vlog pula, memang tak nak buat untuk masa sekarang ni. coz my stalker masih ramai. hate stalkers.

puteri aminuddin berkata... Reply To This Comment

ehem ehem ,, video anwarhadi lagi best kott dari nigahiga uh . haha . lagipun ramai orang knl anwarhadi dari nigahiga uh ^.^

APi berkata... Reply To This Comment

tak de subtitle ke?

faiz berkata... Reply To This Comment

tak tahu sebelum ni kewujudan manusia nama nigahiga ni..hehhe

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

at least anwar hadi org islam!!reti bg salam!!

FuZaiNi@$imPle@LiFe berkata... Reply To This Comment

saya sokong!!!! i am a big fan of nigahiga!!!hehehehehe

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

bukan dia guna duit kau pun buat vid toh, kau nak kecoh2 suruh org takyah tgk dia watpe.. org buat mende elok skit nak kondem2, fikir positif skit bro..nisbah org tak suke dia pun 1/10 , so dia ada sbb yg kukuh untuk terus buat vid dan kongsi sesuatu yg berfaedah untuk penonton..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

hemm,,, spe nigahiga??! pes time dgr dlm idop,, anwar hadi knl rr jugakk,,,ank melayu tempatan agyh,,

Seif Khales berkata... Reply To This Comment

kau apsal tak puas hati ngn anwarhadi ? HAHA ! kau sdiri pun xde wat vid kat youtube, nk hasut org jgn tgok vid anwarhadi. Sokong la anwarhadi.. org malaysia.. nk abndingkan ngn nigahiga masih blum boleh lagi... anwarhadi baru lagi la.. tp sokong la dia.. bukannya kondem... hampeh la blog ni.. enth apa2 ..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

ryan higa best among the best..anwar hadi die masih newbie lg...tapi die terbaek!!!.....sangat kurang bijak lah nk comparekan ryan higa ngan anwarhadi...ryan higa lebih lama dari anwarhadi...yang penting dorang ade kelebihan masing dan dorang dah mewarnai dunia vlog...ko ade??? hehehe...so x yah la uat entry yang menunjukkan kebodohan kau dalam menilai...pebende tah..hidup VLOGGER!!! mereka semua beessssttt...kau je yg x best!!yopozz sungguh kamu!!

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

cara kau berfikir macam budak form 1 la sis..tahap bebudak mentah dalam buat penilaian..kahkah..sekarang siapa yang butthurt?? kau ni..pikir pakai kepala otak la sis! bukan kepala lutut..semua vloggers kau compare..apelakejadah kau ni..ape kata kau compare tafsir quran ngn novel chenta..kan ke bagus...biar terbuka hati org bukan islam nak masuk islam..dapat jugak pahala..haha...lawak seyh kau! yopozz gilakss! tak paham aku~oh ya~tahniah sebab kau dapat hambek masa aku baca blog hapekejadah kau ni..sokong 2 komen diatas..kau ada ker??..kau buat la vlog kau..haha..jangan riasau kami2 yang bijak ni takkan compare vlog kau..sebab kami2 ni berfikir guna kepala otak n akal..bukan kepala lutut cam kau..haha..fikir2kan n selamat beramal~~~..assalamualaikum :)

aleeya husnan berkata... Reply To This Comment

bro, ada orang paggil lu sis ke? ke, gua salah baca?

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

kan aku da cakap, ko x mature bai..hahahaha..

steadyabangeddy berkata... Reply To This Comment

wow ni blog terbaik laa, sangat bess, saya suka cara anda mengondem orang melayu dan bandingkan dengan orang lain, kamu mesti datang dari keluarga yang baik kan,hihihi

wawaa ~ berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
wawaa ~ berkata... Reply To This Comment

chill lah weyh . ha ha ha

tapi kau layan gak vlog matluthfi , anwar hadi etc etc kan ?

hikhikk . .

Miina berkata... Reply To This Comment

assalamualaikum..

saya still layan anwar hadi punya video..

sebab?
okay.

first!
anwar hadi..
muslim.
pandai bagi salam even dalam english..

second!
melayu maa!
tak bangga ker kalau org melayu mcm dia popular satu dunia? tuan yg duk banding2 nie bukan org melayu kaa? yg nk duk lebih2 jepun nie buat apa?

third!
vid. dia byk moral!
i like the most is "27 kali ganda"
siap masuk hadith lagi... nigahiga tue ada kaa? at least si anwar hadi ni bantu la jugak jadi da'ie walaupun agak gila2. dpt pahala ape!! nk2 dh nk akhir zaman nie kan?

so!
nk kata nigahiga tu perfect pun xjugak.
anwar hadi pun xde la perfect pun.

masing2 ada kelebihan.
BUT! i prefer anwar hadi then nigahiga..

wassalam!

joe berkata... Reply To This Comment

nigahiga best, anuarhadi best...
yg x best??? ko la yg x best... huhuhu

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

assalamualaikum.

post ni mungkin boleh anwarhadi tengok untuk penambahbaikan penyampaian dia sendiri.

cuma jika dibanding dengan nigahiga memang errr....???

sebab anwarhadi ada penyampaian beragama. itu disaran agama malah wajib yang islam menyampaikan walau satu ayat.

hatta matlutfi pun tak banyak part agama, part moral dia bagus.

nigahiga, hmm nak gelak2 saja boleh la layan. tak lebih pada tu.

anwarhadi, beri dia masa.pengalaman nanti akan baiki penyampaian dan persembahan dia.

cuma kamu, punya cara kritik sendiri. tapi bila ingat pesan Rasulullah selalu yang mana menegur biar lembut, sebab nanti semuanya akan dipersoal di sana. wallahualam, doa yang baik2 saja buat semua.

syera berkata... Reply To This Comment

cuba penulis artikel nihh buat video macam anuar hadi.. cukup perfect dah?? then barulah boleh memekak okayy :) peace no war !

Wanie berkata... Reply To This Comment

Assalamualaikum
dapat royalti ke bang buat perbandingan dorg ni bang.. kekeke... atleast anwar hadi tu adalah ada fan n hatter... yang bang ni nak cr hatter dgn cari kesalahan org... dah cermin ke diri tu dulu...kekeke... this kind of people so pathetic :)
salam maulidur rasul :D

Ohh Wawa berkata... Reply To This Comment

macamana lah nak maju kalau asyik kritik orang . setiap orang ada cara masing-masing kot . toksah lah nak sama kan orang lain . dah kalau semua vlogger mcm nigahiga , ryan gillard , sape yg nak jadi diri sendiri .

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Aku malas nak baca perbandingan yg kau buat. Sebab bila kau tulis "aku bukan sokong mana-mana pihak". Aku rasa tu kenyataan yg penuh kepura-puraan. Sebab pada akhirnya tetap akan nampak kau sokong orang luar. Kalu malu ke warganegara kita famous masuk youtube? Ke kau jealous?

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...