Maria Ozawa, are you okay?

Kejadian gempa bumi dan tsunami yang melanda jepun pada 11 mac 2011 bukan sahaja mengejutkan para metereologist dan pengkaji alam sekitar tetapi peminat setia pelakun lucah ternama jepun maria ozawa a.k.a miyabi, seorang kacukan kanada-perancis-jepun yang berusia 25 tahun.




Apa ke sangap benar orang indonesia ni, ingatkan puak-puak pendatang yang ada kat malaysia jer jenis tak bertamadun.Rupa-rupanya yang boleh di katakan sudah maju mungkin sebab boleh menggunakan rangkaian sosial twitter pun turut sama sangapnya.

Tidak tahu lah mungkin selepas si maria ozaya a.k.a miyabi (japanese 'perfect' pornstar) membintangi filem arahan dari negara itu, filem komedi bertajuk 'menculik miyabi' yang dikeluarkan pada tahun 2009.Satu lagi filem yang dibintangi pornstar itu di negara indonesia adalah 'Hantu Tanah Kusir' yang dikeluarkan pada 25 november 2010 turut berjaya melepasi pasaran antarabangsa ke singapura dan sedikit sabah.

Antara serious atau seloroh itu mereka sahaja yang tahu.Dengan tersebar meluasnya tweet berbunyi..

"maria ozawa, kamu baik-baik aja?"
"aku harap kamu okay"
"tolong selamatkan maria ozawa"
"tolong lindungi maria ozawa"

Kebimbangan itu turut sama di kongsi oleh penerbit bagi filem terbabit:

“Frankly I lost contact with her (Miyabi), my last contact with him about 1-2 hours before the 8.9 magnitude earthquake and tsunami, then I sms and the phone she is not accept and also do not reply my sms,”said Ody Mulya.


sumber: news.yahoo

Pengajaran:



Mungkin jika betul maria ozawa di telan tsunami itu adalah petunjuk dari Allah supaya kita pun di Malaysia janganlah melariskan akbar tabloid harian metro dengan headlines maksiat/seks.Bala Allah tidak kira lingkaran api pasifik atau tidak dan tidak ada yang terkecuali walaupun seekor amoeba.

ulasan pak salam erwin joko anuar:
"aku ini orang indonesia kalau enggak kenal miyabi enggak sampei ke twitter"



anda fikir anda tahu Maria Ozawa, are you okay 

anda fikir sekali lagi..

assalamualaikum..


p/s: kat malaysia tiada ke bimbang pasal ni keh keh keh.Tipu dosa

106 ada idea nak komen:

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...