Header Ads

Senarai Pemain-Pemain Muslim (Islam) di English Premier League (Barclay Premier League muslim footballer)


"let's kick out racism"

Sebelum apa-apa mari kita hayati ayat diatas dalam bahasa malaysianya 'mari sepak jauh-jauh (racism dalam bahasa malaysia ape ek) racism".Artikel ini tiada kena mengena dia muslim dia okay dan dia tak muslim dia tak okay.Ini hanya sekadar informasi dan tatapan sahaja.

Tiba-tiba rasa terpanggil mencari keyword 'muslim footballer' di youtube setelah selesai meng'khatam'i video jack wilshire dan ternampak taged di sebelah seorang pemain sedang berdoa memakai jersi kuning berlambangkan meriam.

Jadi, semangat membunuh kucing meow-meow mula terembes di segenap ruang medula oblangata sehingga tangan gatal-gatal nak research untuk 'Barclay premier league muslim footballer'.

Arsenal
Robin van persie, Bacary Sagna, Nacer Barazite, ,abou diaby,thiery henry (subhah), Marouane Chamakh, Johan Djourou

Mesut Ozil Doa

Everton
Aiyegbeni Yakubu,Leon Osman,Marouane Fellaini

Manchester City
Kolo Toure, Yaya Toure, Edin Dzeko, Samir Nasri

Sunderland
Lorik Cana, Sulley Ali Muntari, el-muhammadi




Chelsea
Nicolas Anelka, Salomon Kalou,
    
Fulham
Diomansy kamara,Papa Boupa Diop

QPR
Armand traore



Lain-Lain Muslim (dalam EPL):
Ali Al Habsi (Wigan Athletic), Nabil El Zhar (Liverpool Fc), Abdoulaye Méïté (West Bromwich Albion), El Hadji Diouf (Blackburn Rovers), Salifou (Aston Villa), Mustapha (Bolton Wanderers)



Lain-Lain Muslim (Eropah):
Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Oezil (Real Madrid), Franck Ribery (Bayern Munchen), Lassana Diarra (Real Madrid), Ibrahim Affelay (Barcelona), Karim benzema (Real Madrid), David Trezeguet (Juventus) dan ramai lagi

Fatwa Pemain Bola Sepak Muslim Berpuasa
"Jika seorang pemain bola harus bertanding di bawah kontrak yang merupakan satu-satunya sumber penghasilannya,dan jika dia harus memainkan pertandingan tersebut selama bulan Ramadan,serta jika berpuasa akan mempengaruhi tenaganya dalam bermain bola,maka pemain bola muslim tersebut dapat membatalkan puasanya atau tidak berpuasa"
Fatwa untuk pemain bola:sumbernya kurang sahih


kebanyakkan mereka adalah berhijrah dari algeria,morocco ke eropah.Pemain dari Perancis (France) paling ramai diikuti belanda (Holland).Ada juga menukar dari agama asal (convert to islam) kerana perkahwinan dan personal faith.

Disini kita dapat hayati islam bukanlah agama kongkongan dan agama bukan penghalang kita untuk berjaya seperti yang dipertahankan freemason dan illuminati.Adakah keislaman Michael Jackson telah menyebabkannya dibunuh? jeng jeng jeng *tetibe

*maklumat di atas tertakluk kepada perpindahan pemain ke kelab baharu. Sumber 2011 merupakan rujukan pada artikel ini


Anda fikir anda tahu yang Senarai Pemain-Pemain Muslim (Islam) di English Premier League (Barclay Premier League muslim footballer) ?

Anda fikir sekali lagi...

Assalamualaikum.



14 ulasan:

  1. o.. baru tau.. ngehngeh :D

    BalasPadam
  2. tp syg sebab pakai seluar pendek tak pakai tight,tapi, org mesia pom same,argg

    BalasPadam
  3. sebab tu aku sokong arsenal..MU hernandez tu islam gak ke...setiap kali mula main mesti dia berdoa..

    BalasPadam
  4. majoriti dari perancis pemainnya..

    BalasPadam
  5. aku ada player samir nasri dlm fantasy premier leaque aku hehehe

    BalasPadam
  6. @faiz

    chicarito cristian chatolic..tu sebahagian ritual chatolicnya doa..

    lebih sinonim kalau dia berlutut

    BalasPadam
  7. Gua sakit ati ngan Arsenal nih...asik kalah jekk skg nih ...

    BalasPadam
  8. thanks letak pic sy kat situ....

    penat baru lps main bola nie...gi urut jap la...

    BalasPadam
  9. kawan aq cakap Sagna pakai rambut palsu
    bila nak sembahyang dia tanggalkanlah rambut dia tue...
    kalau zoom in sikit kat anak rambut dia ada macam klip bukak cabut... haha

    fakta ke auta aq pun tak tau (^__^)

    BalasPadam
  10. HARUS DI INGAT,Chicarito Heranandez daripada kelab Manchester United adalah beragama Islam

    BalasPadam
    Balasan
    1. maafkan sy menganggu.chicarato adl bkn muslim tp dia cuma menyukai muhammad saw sahaja.

      Padam
  11. kebanyakannya salah.
    sejak bila van persie, henry & johan djourou muslim?
    sila buat kajian dengan lebih teliti dulu sebelum post apa2..

    BalasPadam
  12. Jgn mudah mengatakn mereka islam. Org2 barat kebnykn nya nama islam tapi mereka bukan islam sebnar nya.

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.