Senarai Pemain-Pemain Muslim (Islam) di English Premier League (Barclay Premier League muslim footballer)

"let's kick out racism"

Sebelum apa-apa mari kita hayati ayat diatas dalam bahasa malaysianya 'mari sepak jauh-jauh (racism dalam bahasa malaysia ape ek) racism".Artikel ini tiada kena mengena dia muslim dia okay dan dia tak muslim dia tak okay.Ini hanya sekadar informasi dan tatapan sahaja.

Tiba-tiba rasa terpanggil mencari keyword 'muslim footballer' di youtube setelah selesai meng'khatam'i video jack wilshire dan ternampak taged di sebelah seorang pemain sedang berdoa memakai jersi kuning berlambangkan meriam.

Jadi, semangat membunuh kucing meow-meow mula terembes di segenap ruang medula oblangata sehingga tangan gatal-gatal nak research untuk 'Barclay premier league muslim footballer'.

Cekik daud (check it out, jangan gi cekik daud la,nayer)


Arsenal
Robin van persie, Bacary Sagna, Nacer Barazite, ,abou diaby,thiery henry(subhah), Marouane Chamakh, Johan Djourou

Armand Mohamed Traoré


Everton
Aiyegbeni Yakubu,Leon Osman,Marouane Fellaini

Manchester City
Kolo Toure, Yaya Toure, Edin Dzeko, Samir Nasri

Sunderland
Lorik Cana, Sulley Ali Muntari, el-muhammadi




Chelsea
Nicolas Anelka, Salomon Kalou,
    
Fulham
Diomansy kamara,Papa Boupa Diop

QPR
Armand traore


Lain-Lain Muslim (dalam EPL):
Ali Al Habsi (Wigan Athletic), Nabil El Zhar (Liverpool Fc), Abdoulaye Méïté (West Bromwich Albion), El Hadji Diouf (Blackburn Rovers), Salifou (Aston Villa), Mustapha (Bolton Wanderers)



Lain-Lain Muslim (Eropah):
Sami Khedira (Real Madrid), Mesut Oezil (Real Madrid), Franck Ribery (Bayern Munchen), Lassana Diarra (Real Madrid), Ibrahim Affelay (Barcelona), Karim benzema (Real Madrid), David Trezeguet (Juventus) dan ramai lagi

Fatwa Pemain Bola Sepak Muslim Berpuasa
"Jika seorang pemain bola harus bertanding di bawah kontrak yang merupakan satu-satunya sumber penghasilannya,dan jika dia harus memainkan pertandingan tersebut selama bulan Ramadan,serta jika berpuasa akan mempengaruhi tenaganya dalam bermain bola,maka pemain bola muslim tersebut dapat membatalkan puasanya atau tidak berpuasa"
Fatwa untuk pemain bola:sumbernya kurang sahih



*kebanyakkan mereka adalah berhijrah dari algeria,morocco ke eropah.Pemain dari Perancis (France) paling ramai diikuti belanda (Holland).Ada juga menukar dari agama asal (convert to islam) kerana perkahwinan dan personal faith.

Disini kita dapat hayati islam bukanlah agama kongkongan dan agama bukan penghalang kita untuk berjaya seperti yang dipertahankan freemason dan illuminati.Adakah keislaman Michael Jackson telah menyebabkannya dibunuh? jeng jeng jeng *tetibe


19 march 2011 Arsenal Fc vs West Bromwich Albion English Premier League 15:00 GMT (23:00 MAL/HKG)

anda fikir anda tahu yang Arsenal Fc mempunyai bilangan pemain islam teramai di English Premier League? anda fikir sekali lagi...

assalamualaikum...


pintal selimut: tapi islam dalaman hanya Tuhan yang tahu.Siapa kata Islam itu mengongkong

14 ada idea nak komen:

Jue berkata... Reply To This Comment

o.. baru tau.. ngehngeh :D

Wafiy Suzly berkata... Reply To This Comment

tp syg sebab pakai seluar pendek tak pakai tight,tapi, org mesia pom same,argg

faiz berkata... Reply To This Comment

sebab tu aku sokong arsenal..MU hernandez tu islam gak ke...setiap kali mula main mesti dia berdoa..

APi berkata... Reply To This Comment

majoriti dari perancis pemainnya..

Kumbang Jingga berkata... Reply To This Comment

aku ada player samir nasri dlm fantasy premier leaque aku hehehe

LollyHatesMe™ berkata... Reply To This Comment

@faiz

chicarito cristian chatolic..tu sebahagian ritual chatolicnya doa..

lebih sinonim kalau dia berlutut

Yastro berkata... Reply To This Comment

Gua sakit ati ngan Arsenal nih...asik kalah jekk skg nih ...

samir nasri berkata... Reply To This Comment

thanks letak pic sy kat situ....

penat baru lps main bola nie...gi urut jap la...

wanbu berkata... Reply To This Comment

kawan aq cakap Sagna pakai rambut palsu
bila nak sembahyang dia tanggalkanlah rambut dia tue...
kalau zoom in sikit kat anak rambut dia ada macam klip bukak cabut... haha

fakta ke auta aq pun tak tau (^__^)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

HARUS DI INGAT,Chicarito Heranandez daripada kelab Manchester United adalah beragama Islam

LollyHatesMe™ berkata... Reply To This Comment

@Tanpa Nama

anda silap besar =)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

kebanyakannya salah.
sejak bila van persie, henry & johan djourou muslim?
sila buat kajian dengan lebih teliti dulu sebelum post apa2..

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

maafkan sy menganggu.chicarato adl bkn muslim tp dia cuma menyukai muhammad saw sahaja.

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Jgn mudah mengatakn mereka islam. Org2 barat kebnykn nya nama islam tapi mereka bukan islam sebnar nya.

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...