Header Ads

Jenis blog yang kerap dicerita di kedai kopi


Dalam tempoh dua tahun aku aktif berblogging banyak benda yang dapat aku nilai dan lihat dari sisi kaca mata sendiri.Aku bukan jenis pandai menulis jadi aku gunakan lagu sebagai perantaraannya.Layan



 

blog banyak info/tutorial yang berguna
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati as-Salam
 

blog sebagai diari harian/ cerita dalam kelambu/boyfie gulfie
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi
 

Bagi blog femes, stok-stok follower & komen ribu-riban
Ada satu hero Melayu namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa
 

Blog yang jenis suka terjah menerjah/u blogwalking i terjahing
Asal boleh masuk TV dia mesti buat
Awek tengok jambu laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat


Bagi blog yang sentiasa mencium bontot artis malaysia
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis

 blog yang penuh dengan iklan dan advertorial, entry hampeh

Jakun ke pelakon jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi seorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok geram dan sangkut
Datuk outstation apa lagi angkut



Blog berat (loading lambat, pasang lagu,widgeo, dan ke laut)
I'm in the mood for love
Simply because you're near me
Honey but when you're near me
Well I'm in the mood yes
I'm in the mood for love

Blog (lalang) yang sentiasa ikut telunjuk sokong sana,sokong situ,sokong sinun
Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk

 Blog yang one year atau lebih tak update....

Datuk pergi London lama pucat bila balik
Bini buncit sikit tahu dia tak boleh naik
Datuk pergi London dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit

 blog yang jenis sarcasm,parody dan suka hentam sesama sendiri

Apa kesudahannya apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk TV lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri


Bagi blog yang main hentam je ayat (shortform gedik, campur bahasa)
Hamba di Belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kopi Malaysia


Blog yang suka tulis lawak-lawak atau tak lawak buat-buat lawak (tade idea)
Aku cerita dia ketawa
Tak kering gusi jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
 

Blog yang buat entry copy paste website orang putih
Topik-topik intelektual di diskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace love and harmony reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

 Blog tulis entry panjang berleret takde info (macam blog ni)

Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati yeah



Kalau tak tembus di kepala bukan "some bullet for your head namanya".sekian 


dihantar oleh:
Pak Salam erwin joko anuar dan kak limah dari hospital bahagia





polis sentri: anda ada rangkap untuk blog gua? ce ceritain..ce ceritain..


 

23 ulasan:

  1. seyes tembus di kepala ! he he

    kreatif :p

    BalasPadam
  2. best2... macam nak copycat jerk..hiks

    BalasPadam
  3. pantun ape ni neslo.. pening aku..

    BalasPadam
  4. peh mantap abg nesclo..blog sy kategori mne bang..:)

    BalasPadam
  5. blog tu tak salah pak mijah.
    yang salah adalah orang yang anggap blog tu salah.
    sabo je lah.

    sarang hae. wakakap

    BalasPadam
  6. apasal blog makcik tak dok?
    pilih kaseh

    BalasPadam
  7. >.<

    belog saye category caca merba..yess i noe~

    BalasPadam
  8. wah kreatifnye N3 ni. emm aku mula terpikir blog aku kategori pe...emmm

    BalasPadam
  9. hahahaa.kreatif gila! boleh buat lagu tu

    BalasPadam
  10. wah...blog aried ni ltak dalam kategori mana ye bro...

    BalasPadam
  11. Blog gua dalam kategori light weight.

    BalasPadam
  12. ingankan pantun... rupa2nya lagu!!! heheheh kreatif...

    BalasPadam
  13. Devrais-je commencer un blog ou site web pour la dépendance / informations de récupération connexe?

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.