Jenis blog yang kerap dicerita di kedai kopi


Dalam tempoh dua tahun aku aktif berblogging banyak benda yang dapat aku nilai dan lihat dari sisi kaca mata sendiri.Aku bukan jenis pandai menulis jadi aku gunakan lagu sebagai perantaraannya.Layan


"apa nama blog tu?".."akumijae.com"..apa nama penulisnya?".."mijae".."hehe..patut la tak best"
 

blog banyak info/tutorial yang berguna
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati as-Salam
 

blog sebagai diari harian/ cerita dalam kelambu/boyfie gulfie
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi
 

Bagi blog femes, stok-stok follower & komen ribu-riban
Ada satu hero Melayu namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa
 

Blog yang jenis suka terjah menerjah/u blogwalking i terjahing
Asal boleh masuk TV dia mesti buat
Awek tengok jambu laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat


Bagi blog yang sentiasa mencium bontot artis malaysia
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis

 blog yang penuh dengan iklan dan advertorial, entry hampeh

Jakun ke pelakon jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi seorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok geram dan sangkut
Datuk outstation apa lagi angkut

Pssst! ada tips untuk malam jumaat dan malam pertama wajib dikongsi

.

 malam jumaat dan malam pertama?cabut apa entah wakaka


MALAM pertama apa lagi malam jumaat adalah satu cabaran yang memanaskan jika pasangan berkenaan tidak berpengalaman berasmara. Jika pasangan wanita selama ini menyimpan kesuciannya untuk jejaka idaman, pasti malam pertama memberi makna kepadanya apabila dapat memberi anugerah yang sangat bernilai itu kepada pasangannya dan mereka mengecapi gelora malam berkenaan.

Namun, perlu diingatkan kepada wanita supaya tidak perlu takut dengan pelayaran malam pertama kerana ia akan memberi tekanan kepada dirinya dan juga pasangan. Sebaik-baiknya, mereka melayani dengan mengikut gerak hati dan memberi kerjasama kepada pasangan supaya sentuhan malam pertama berjalan lancar.

Seseorang wanita juga perlu bersabar jika tidak disentuh pada malam pertama kerana mungkin pasangan mereka masih dalam peringkat menyesuaikan diri atau terasa letih dan lesu selepas proses perkahwinan. Lebih-lebih lagi si lelaki harus membantu membersihkan pinggan mangkuk dan sebagainya.

Jika keadaan mengizinkan, hubungan keintiman seksual dilakukan dan sentuhan malam pertama akan berlaku, tetapi pasangan wanita perlu tahu fungsinya apabila pasangan mereka mendekati dan mula menyentuh tubuh sambil melucutkan pakaiannya sehelai demi sehelai. 

Oke, demikianlah mukaddimah yang panjang lebar berbalik kita pada tipsnya, sama-sama kita pelajari dengan ikhlas dan tawadduk....

 Tips

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...