terima kasih, mike tompkins...diam lah!, cikgu shida




kegilaan terhadap vblog (videoblog) terutamanya menjadi-jadi.Para vblogger ni ingin menambah pendapatan dari segi kewangan ataupun pendapatan dari segi keglameran, hanya mereka sahaja yang mengetahuinya.

Tidak kira vblog mengenai tips/tutorial pemakaian shawl, tudung ariani mahupun tudung fareeda,nyata jelita! semua ini begitu mudah di dapati di platform vblog yang popular iaitu youtube.com.

Siapa yang tidak kenal dengan ratu miming malaysia, iaitu cikgu shida yang sering kali menjadi sebutan di dunia blog yang bagi aku seolah-olah menjual 'kebodohan'nya sendiri.Tetapi adakah antara kita yang kenal dengan seorang lagi vblogger yang baru bergiat cergas dan cerdas di youtube, mike tompkins.



 Pengaruh cikgu shida terhadap aku:

1-Membuatkan aku terfikir sejenak, perlu ke youtube ni wujud? dan mula mempertikaikan minat aku terhadap lagu sebelum di'miming'kan olehnya.
2-Persepsi aku terhadap perempuan dan seorang cikgu makin tercalar.
3-Orang kurang betul sekarang sudah mahir menggunakan teknologi.
4-Aku mula tertanya-tanya perlu ke lawak bodoh di sanjung kerana sudah mula pening untuk menilai mana lawak bodoh, lawak educated dan lawak mengutuk
5-Perempuan melayu terakhir tu ape?

Borhan : kalau hebat macam momok playboy tape...
Mi-jae  : momok mana pulak ko ni?
Borhan : yang miming jugak tu la dari filipina..
Mi-Jae  : tu bukan momok la tomok..itu momoy palaboy la mangkuk!!



Pengaruh mike tompkins terhadap aku:


1- memberi tanggapan positif terhadap youtube kerana boleh menjadi platform bakat-bakat baru menjual karya mereka.kali pertama menekan butang 'subscribe'.
2-Mula meminati lagu-lagu yang dahulunya aku tak kenal dan tak suka di dengar.Sumpah aku tak kenal sapa tu bruno mars wahaha.Aku buta seni sikit, I'm sorry!.Dah mula suka lagu miley cyrus.
3-Sesungguhnya ciptaan Allah begitu agung, dengan hanya menggunakan mulut dan vokal manusia boleh mengalahkan ciptaan manusia yang selalu di agung-agungkan iaitu teknologi.
4-Memberikan sedikit kenyakinan lelaki lebih baik dari perempuan (statement sexist di situ wahaha) 

Borhan & Mi-Jae : (sedang ber'acapella' lagu wali band,borhan jadi kerincing,mijae jadi rekoder)

Kedua-dua mereka ini memang menggambarkan perbezaan mentaliti customer dan producer. 'customer'nya kita, pengguna jika nak di bandingkan dengan pengeluar.Miming ni umpama kita menggunakan apa yang telah ada tetapi walau lagu itu telah wujud tetapi di'acapella'kan ia umpama benda baru yang di sebut sebuah inovasi.


Seperti biasa, kali ini aku berjaya mengagung-agungkan lagi produk barat dengan kata lain bukan 'made in malaysia' kerana mereka benar-benar bermutu. Dengan kata lain aku lebih gemar  menonton NCIS dari cerita Gerak Khas.




Renung-renungkan dua video ini, anda amik pistol letak di kepala tembaklah sendiri.Assalamualaikum....














oblivouslynya boleh di lihat dari bilangan viewers dari dua-dua video di atas, jadi ukurlah sendiri.Take care!

p/s: borhan ialah kawan imaginary si mi-jae



MySpace

10 ada idea nak komen:

Azura "Banyak Cakap" berkata... Reply To This Comment

Nice entry, saya pun bingung ni, makin famous pula Cikgu Shida tu ye, hahaha. Bila tengok video dia ni, lucu sangat2, rasa nak muntah pun ada, hahaha.

Tapi dalam Youtube ni banyak saya jumpa orang2 yang berbakat dalam nyanyian, contohnya, Tiffany Alvord, Jayeslee, Erinpaula. Best owh! :)

CintaNajihah berkata... Reply To This Comment

mamat ni klo jd laki i bez gak~ hik3

Chaon Cornerz berkata... Reply To This Comment

aku tak tengok pun video cikgu nie... malas la.. buang mase aku je.. bek dengar lagu dari penyanyi tue sendiri.. nak glemer pun jangan sampai tunjuk kebodohan ke ape ke..

gEe berkata... Reply To This Comment

btol tu. ntah pape cg shida, mancalarkan imej cg je.
malu plk bile tgk.

deedee berkata... Reply To This Comment

perghhh.. cg shida terbaekkk.. hahaha..

miss shark berkata... Reply To This Comment

sy juga suke mike tompkins..walaupon cover lagu org, its still superb beb~ blue eyes n cute!

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... Reply To This Comment

cikgu shida tu..no komen la. actually bila stress, tgk terhibur jgak la..gelak tengok dia. takpela, jgn kutuk..coz myb tu cara diorg tuk dptkan kepopularan. Klu tetiba dia d ambik jd tallent ke org smone...then fofular makin bertambah..amcam? korang nak kutuk jgak ke? dia dapat...ko hada? tadak kan? tak sume berani mcm dia... hehe..

btw, naz tak kondem sesapa la...terpulang la dr dri masing2...

btw mijae...jgn judge seorg wanita/ppuan/guru tu hnya nampak dr diri cikgu shida. tak sume camtu. jgn kerna nila setitik rosak susu sebelanga plak kan?

p.s : naz seorg wanita dan perempuan..dan parents plak dua2 cikgu...jd amat tersinggung la ngn kata2 kamu tu.

She's retarded berkata... Reply To This Comment

no comment

Jue berkata... Reply To This Comment

arrggghhh.. aku tak bleh terima la cikgu shida tu.. memalukan jekk.. huhu

ieka darlink berkata... Reply To This Comment

aku just terfikir macam mana lah anak murid dia hadap dia.
bukan nak kutuk la. aku pun nak sangat jadi cikgu.
ada orang kata dia buat art miming.
tapi jadi annoying.

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...