Apa yang dicari perempuan dari lelaki




"kerjaya kau mungkin bagus tetapi percintaan menyedihkan"
tok nujum poyo facebook, 2009


Itulah antara ayat-ayat yang keluar ketika aku menggunakan aplikasi facebook bernama 'tok nujum poyo'.Sebenarnya aku tak berapa percaya dengan benda-benda ala-ala filem khurafat ni tetapi experience telah mengiakan kata-kata dan ramalan tok nujum ini.

Sedang aku bersendirian, aku terfikirkan mengapa aku sering di kecewakan wanita yang spesisnya sama dan berjaya membuat inferens sendiri beberapa kriteria yang orang lain ada dan aku tade dalam proses kemandirian spesis keturunan aku dengan kata lain mencari pasangan.


Rupa Paras
Persetankan jika ada wanita yang berkata dia tidak memandang luaran, kecuali awek yus (kawan baik blogger) haha sorry yus, gua hensem sikit je dari lu =p.Setiap perempuan sekarang memandang rupa paras.Ya la, nak anak-anak comel kan.Lagipun boleh di'show off'kan merata kat membe-membe ada pakwe macam pelakon.Tak kacak pun takpa asal muka sembap dan pakai spek pun oke, yang penting gedik haha

Penulis: ada sesape yang ada ciri ni?
Mi-jae : saya! saya! saya!
Penulis: haptuih!next....

Kehidupan stabil
Tak kira la lulusan politeknik,diploma, degree dan apejadah yang lain termasuklah spm, kalau anda memiliki duit berkoyan-koyan dalam poket, ape ada hal?Perempuan mana nak bersama lelaki sengkek dan berlumpur, keringat membasah bumi?


Mengaku sahajalah ini kenyataan, dunia akan terus berpusing tanpa cinta tapi tanpa wang dunia akan terhenti.Tak kisah la korang kerja kat mana penang, kota bharu, kota kinabalu mahupun putrajaya janji duit masuk dan ada kenderaan ada bumbung, setakat ex5 cabuk perempuan sekarang tak pandang beb!


Penulis: so mi-jae, lu ade sipi-spi tak ciri ni?
Mi-Jae: errr..err..ermmm..
Penulis: Okay, lu senyap..rejected! Next...



Pandai memujuk/pandai merengek
Seperti mana yang telah gua keutarakan isu lelaki gedik.Perempuan sekarang memang lebih cenderung berkawan dengan lelaki gedik dan suka merajuk.Entah dekat mana entah yang bestnya lelaki suka merajuk dan gedik ni di mata perempuan.

Kalau tak di layan oleh perempuan akan gedik-gedik merajuk, masalahnya di pujuk tu yang gua kata gua ultimately akan kalah jika bersaing dengan golongan ini.Adakah perempuan merasa secure bila bersama lelaki sotong?Oke, gua serta merta berhenti pump-in dan sit-up setiap hari demi membentukkan six pack di perut jika itu bukan antara kriteria dalam pemilihan dari seorang perempuan.

Ironinya, lelaki seperti ini mampu menewaskan pesaingnya TKO, ya Totally Knock Out, bukan setakat tidak berpeluang bercinta dengan gadis tersebut tetapi berjaya membuat mereka putus kawan terus.

Penulis: asal lu tersengih-sengih ni?
Mi-jae: Gua surrender part ni..gua speechless!
Penulis: Okay,lu busted lagi..padan muka lu..next...



Pandai ambil hati membe/keluarga mereka
Ini lagi satu kriteria penting bagi lelaki.Tambah-tambah lagi sedang mengurat awek yang ramai membe yang boleh di kategorikan yang mempunyai membe ala-ala wondergirls dan SNSD kamcengnya.

Jangan cuba pertikaikan membe mereka dan juga jangan menyokong membe anda yang sedang mengenakan membe mereka kerana dari situ juga anda mungkin di reject tanpa alasan.Jadi dan oleh itu pandai-pandailah gunakan kriteria di atas untuk mengambil hati membe-membenya lagi expert ambil hati ahli kerabat keluarga.Gerenti beres!

Mi-jae: Lu boleh elaborate panjang sikit tak?
Penulis: Tak payah..lu tak paham semua ni..
Mi-Jae: erk! okay..gua sebut sendiri..gua rejected!..Fullstop!




Ini sebahagian daripada pengalaman yang dapat di kongsikan dari kisah cinta menyedihkan seseorang, sape aku tak kenal.Kalau tak betul sila betulkan hanya pandangan penulis.Itu hanya pandangannya setelah di singgahkan tiga orang gadis yang tidak berjaya di milikinya sehingga menjadikannya begitu rapuh





"maafkanlah bila hati tak sempurna mencintaiMu dalam dadaku harap hanya diriMu yang bertahta detik waktu terus berlalu semua berakhir padaMu"

opick-rapuh





once you found your true love, never let it go


anda fikir anda tahu Pengalaman dari lelaki yang gagal bercinta? anda fikir sekali lagi...


assalamualaikum...






*ini adalah siri kegagalan yang harus di kongsi bersama hasil dari pengalaman sendiri

MySpace

36 ada idea nak komen:

safiyyah osman berkata... Reply To This Comment

PEREMPUAN PERLU KAN DUIT..HAHA...TAK ADA DUIT...TAK BOLEH BLAH..TPI ADA DUIT BUKANNYA SAMPAI BERKOYAN2..CUKUP SETAKAT DUIT TUE MAMPU BELA ISTERI DAN ANAK2...:)..DAN TAK PAYAH ADA DUIT SAMPAI TAHAP BOLEH KAWIN LAGI SATU..HAHA..TUE BG AKU LA..PEREMPUAN YANG BERNAMA NUR SAFIYYAH..PEREMPUAN NAMA LAIN AKU TAK TAU..NGEEEE

Azwan Aziz berkata... Reply To This Comment

Gua amatlah setuju ngn point2 lu ni bro... kalo ade skala, mmg gua pilih strongly agree... skrg ni bukan stakat nk kawen je kena ade duit, nak ngorat pun dh banyak pkai duit..haha

Ichigo Miro berkata... Reply To This Comment

biso benar bab2 gini gak..hahaha

APi berkata... Reply To This Comment

aku dah macam kau je mijae tang dialog tu..^^

hollowgram berkata... Reply To This Comment

"kerjaya kau mungkin bagus tetapi percintaan menyedihkan"

suka ngan ayat ni...memang menusuk kalbu.. = P

DewiKumbang berkata... Reply To This Comment

point 1: saim baik demo tu smak ko? hahahahaha. kawe raso kawe dop milih doh. kalu dop hungga g cari kenichi matsuyama dohhh =P

point 2: ermmm ermmm ermmm next! =P

point 3: Oh i hate jantan gedik nak merajuk melebihkan i. erkkk?

point 4: yg ni memang penting. sangat3 harap dapat "mesra" dgn family, jaga tuturkata, jaga perangai bla bla bla dpn family. herm! =P

nadratul berkata... Reply To This Comment

haha entah la .. lain orang lain kehendaknye :)

hana berkata... Reply To This Comment

erm..
x sume cmnh..
huhu..
kne carik ag la ye...

kay-N berkata... Reply To This Comment

1. bf sy xensem..knal ikut chatting..2 taun kapel xjmpe..xbg gamba..skang dh hmpir taun ke 7..=)

2. sape xnk idup stabil?laki kne laa pndai crik duet..laki kne bg nafkah..parent pn kne tanggung..heee..berkoyan2 ke x tu ikut definition msing2 mcm mane stabil itu~~ =p

3.sotong2 watpaaa..xkose nyah~ hehe

4. bf sy klo jmpe mmbe sy, die jd tunggul..masam bkn men~~~dkt 7 taun die mcm tu..hehe tp lg bgus..watpo nk amik at mmbe sy..sy jeles! lalalala~ =p

da[Y]un berkata... Reply To This Comment

sy tak suka lelaki yg suka merajuk, sebab sy pun benci merajuk
~buang masa je u kena pujuk i, i kena pujuk u..huhu
~maybe sbb tu, pakwe sy tinggalkan sy kot, sbb xsuka&xpandai pujuk :P

sollehahn berkata... Reply To This Comment

tak habis2 lagi entri frust menonggeng mu nih

::Budak Degil:: berkata... Reply To This Comment

plng penting pandai membimbing keluarge lah... :)

mishakma azam berkata... Reply To This Comment

plg penting setia dgn pompuan n ikhlas.
=)
da follow u.follow me back k?
sukevanilla.blogspot.com
thx!
;)

Ezniey berkata... Reply To This Comment

I hate love story...its all the same

yusenze berkata... Reply To This Comment

Perkh!! daku surrender dengan mainan kata-katamu wahai mijae.. hahha..

Untuk mendalami sebuah cinta dengan lebih efektif lagi kita perlulah terjun bersama cinta itu tanpa mengambilkira setiap kriteria duniawi. Jika benar kita mencintai seseorang itu janganlah paras rupa dijadikan alasan untuk menyukai. Yang pasti keindahan paras rupa itu akan reput ditelan usia.

Cik Tqah berkata... Reply To This Comment

duet tuh penting.. xde duet nak kawen pon xboleh..betol takk

acan ketot berkata... Reply To This Comment

hu3...
duet pnteg..
tpi laen owg laen taste..
and kacak 2 subjektif..
hu3..

Ieqa Swetluv berkata... Reply To This Comment

kita x tengok luaran yang penting dalaman mahu baik, hidup kena stabil demi menjamin masa depan cewahhh ;p

iris berkata... Reply To This Comment

paling penting btol2 sayunk kat kiter..

Arisa Mihashi berkata... Reply To This Comment

yang pasal paras rupa tu aku tak setuju. sebab kebanyakan lelaki yang not so good looking pon laku. Kalo pompuan not so good looking gerenti tak berpunye lagi. Ape2 pon. Manusia tak sempurna. Tapi kite boleh pilih yang terbaik untuk kite.

Ezniey berkata... Reply To This Comment

x baik tau ckp pompuan cmtu...bnyk je pompuan baik..jeng2....hahhaa

meh laa vote saya ni
no 55
http://www.cstproduction.blogspot.com/

touya berkata... Reply To This Comment

Okay ladies ! Aku ada ciri-ciri di atas kecuali "Pandai memujuk/pandai merengek" ..nahhhhh .

dnoBiz berkata... Reply To This Comment

Yang pasti sekarang ni perempuan suka lelaki yang bau getah skrap
sebab getah tengah mahal ni :D

tehr berkata... Reply To This Comment

@dnoBiz lelaki pula suka perempuan yang bergetah
hehe

missSenget berkata... Reply To This Comment

ye..duit mmg penting..tp byk duit sgt pn leh wat kepala pusing..

lelaki merajuk + spesis emosi terlebih ni memang aku susah nk terime.. reject~!! hahaha..

нαηιмQαтяυηηα∂α berkata... Reply To This Comment

lain orang lain citarasa..
1. at first memang la rupa jadi ciri utama, tapi once dah jumpa mr.right, rupa akan jatuh ke no.2, 3 and so on.
2. sume orang nak senang tapi asal cukup untuk tanggung kehidupan yang bakal bergelar keluarga nanti, tu pun dah oke. as for couples, rasanya belanja2 ni patut TAKE TURNS la.. jangan harap sebelah pihak je, kopak wooo.......
3. pandai pujuk itu penting.. kalau tak lalui fasa salah paham dan pujuk memujuk ni, susah kot nak paham pasangan dengan lebih baik.
tak bermakna pandai pujuk/merengek tu sotong..
4. pandai amik ati ni give and take.. saling amik ati orang sekeliling, selesakan diri dengan orang yang rapat dengan pasangan sebab bila dah kawin nanti pusing2 jumpa muka tu jugak. TAPIIIIII dengan kengkawan yang sama jantina dengan pasangan tu takyah la mesra lebih sangat, i jeles tau!! ehehehe..

segi tiga berkata... Reply To This Comment

wah.....wahhh...wahh...sungguh speechless...

hans berkata... Reply To This Comment

hahahaa
samalah kita
xpercaya benda2 ramalan cam tu

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

amirah berkata... Reply To This Comment

rupa paras mmg diambil kira tapi xda demand sampai nak macam fahrin ahmad ke..haha..tapi biasanya perempuan tgok sikap lelaki, buktinya ramai je pompuan cantik tp pasangan biasa shj.

memujuk itu harus lah, pompuan sukakan perhatian w/pon psl bnda2 kecik dmta lelaki

kehidupan stabil tu boleh tgok bg lelaki bekerjaya la, lau still belajar lagi mmg lah xnmpk kestabilannya.

psl amik hati keluarga lak mmg itu yg pompuan suka. amik hati member pon sama cuma jgn lebih2 sbb jeles

MAPPIAU berkata... Reply To This Comment

dan yang paling penting kejujuran :)

julietdeorange berkata... Reply To This Comment

**speechless**

Cikya berkata... Reply To This Comment

haha, aku tak suka nak layan laki suka merajuk nih..
penat..dan..memang tak suka.
sebab aku pom tak pandai merajuk, dan tak berminat laki yang mengada-ngada nak merajuk tak tentu pasal..
so, aku cari yang simple jar.
laki yang boleh buat aku gembira dan bimbing aku
duit boleh pelan-pelan sama-sama cari. :)

Cikya berkata... Reply To This Comment

lagi..slow-slow kayuh..
nanti jumpa lar tuh, ada reason kalau tak jumpa lagi..
yang sesuai..
mintak mak cari pom sonang... :D

pikah berkata... Reply To This Comment

takyah laa cinta2 ni. haram. suruh mak cari, kawen terus!! :D

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

tumpang lalu. sesiapa yang anda masalah dengan bentuk badan, spesifik untuk flat butt/punggung leper yang selalu membuat anda tidak berkeyakinan, sila email di sini, butik_36@yahoo.com ..no surgery @ tiada pembedahan yang perlu dilakukan. sesuai untuk yang minat pakai skirts, jeans, kebaya, dll yang memerlukan bentuk badan yang anggun :)

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

tumpang lalu. sesiapa yang anda masalah dengan bentuk badan, spesifik untuk flat butt/punggung leper yang selalu membuat anda tidak berkeyakinan, sila email di sini, butik_36@yahoo.com ..no surgery @ tiada pembedahan yang perlu dilakukan. sesuai untuk yang minat pakai skirts, jeans, kebaya, dll yang memerlukan bentuk badan yang anggun :)

Catat Ulasan

I'm only responsible for what I post NOT for what you understand

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...