Header Ads

Terjah Ikan Bakar Shah Alam


"Ikan Bakar Shah Alam"

Hari kedua di bandaraya anggerik atau lebih sinonim dengan nama bandaraya bulatan lalala..

mula membangunkan diri sendiri seawal 11 pagi wakaka (awal ke..).Kebosanan mula menerjah medula oblangata sehingga beliau telah merembes kan beberapa sebatian kimia ke salur darah dalam badan gua untuk membuka tv yang ada dekat ruang tamu rumah bujang ni.

Tup..tap..tep..tipp..bunyi gua picit dan tenyeh butang kat tv..uiks,dah rasa macam kanak-kanak riang lak sumer cite kartun ohoi.Oke la sebab gua sorang jek yang dah terbangun dan sumer maseh di buai mimpi indah gua layan je lah kartun sambil menikmati cekodok bawang yang gua reka khas sendiri lalala..di iringi segelas nesclo buatan sendiri jugak,nak masak mende lain tak gheti selain umah orang kene buat malu-malu sikit nak guna barang dapur

jam kat dinding dah nak masuk kol 13:32, gua tak mandi-mandi lagi perut lak terasa meroyan-royan uhuhu..kombinasi yang terbaik.Lebih kurang lam kol 14:15 sumer dah bangun.Dan semua masing-masing mula mencari idea nak terjah kedai mana hari ni,termasuk jugak gua.Gua folo jek,gua mana khatam lagi area shah alam ni.

Dua buah kereta terus memulakan perjalanan dengan tiada arah tuju lagi sambil tunggu membe gua sorang lagi yang nak datang dari klang.Selepas kuar susur dekat trafik light proton tu,ade idea kuar dari mulut sorang membe gua,'maghi gi make kat kote kemuning la,ike bakar' (jom pi makan kat kota kemuning la,makan ikan bakar)..

kota kemuning?katne tu?..gua pom tak tau katne ekeke...setelah 15 minit dari umah sampai la kat kedai makan tersebut..oh,seksyen 23 shah alam upenyeh kota kemuning nih selepas puas tgk bengkel moto yy pang weng weng ati terbakar wakakaaka

Dari luar biasa jek kedai ni,tapi dah masuk punya la ramai orang,macam-macam orang ada dah macam parti buih kakaka..

kat depan kedai ade tempat ikan di bakar,di sebelah kiri kalau baru masuk ke dalam kedai nampak deretan lauk-pauk nasi campur.Suasana agak malap sikit la tak berapa menarik kot bagi gua,oke tinggalkan pasal dekorasi kedai jom makan,kite makan dulu...


Gua amik nasi putih,gulai nanas dan ikan terubuk (terbaik) bakar bersama air asam serta kuah percik diiringi teh o ais limau..

ikan bakarnya memang sedak tp oleh kerana gua terambil ikan terubuk bakar jadi kira gua makan ala-ala style fear factor gak la..sebab ikan terbuk memang di kenali dengan banyaknya tulang temulang kalo besar tape ni halus-halus,gua saspek skang ni pom tulang temulang tu masih bergerak aktif dalam kapilari darah gua kakaka..

 ikan terubuk bakar

Harga sumer sekali rm 7.20,kire berpatotan la ikan bakar die gua kategorikan no dua sedap selepas ikan bakar kat tasik raban lenggong perak yang pernah lalu kerongkong gua...


sebelah bulatan jubli perak kota kemuning


p/s: oleh kerana henfon gua masih di icu serta dslr gua pom masih sakit tiada gambar di dapati wawawa






8 ulasan:

  1. weee....bandaraya bulatan..kah kah..tapi s.alam memang banyak roud merry go round kan...

    BalasPadam
  2. cam syedap jek....apesal aku xpenah g pon..hua3

    BalasPadam
  3. area mane eh.. sedap kah??
    xpenah tau pon.. name je duk shah alam.. hohohi

    BalasPadam
  4. weh..bdk kb lg sorg tu ble nk dtg s alam?

    BalasPadam
  5. huahuahua..

    izah,kat area kota kemuning kalo tye org org tau kot pemes situ..gua search gugel meps xjumpe wakaka

    rafi,dio maghi dh shah alam

    BalasPadam
  6. waa..lama xmkn ikan bakar..nk cari aa kedai tu nnt..lalala~ ^_^

    BalasPadam
  7. sedapnya lu makan..haaaiiisssshhhh...
    belanja la seround!!!

    BalasPadam
  8. ape name kedai?

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.